Menü Bezárás

Gépjárművel is csak tolva?

A mai napon a Bringázz Sopron Egyesület, mint a Magyar Kerékpárosklub soproni szervezete, és a kerékpárosklub elnöke, László János rendhagyó sajtótájékoztatót tartottak a soproni, belvárosi kerékpáros infrastruktúrával kapcsolatban. A helyszín a Mátyás király utca-Csengery utca kereszteződés volt, mint ismeretes, ez az egyik olyan hely, ahol a kerékpársáv a járdában végződik, itt elvileg le kell szállni, áttolni a gyalogátkelőhelyen a bringát, majd a kereszteződés túloldalán az újra elinduló kerékpársávon folytatni utunkat. A kerékpársáv megszűnését egy kerékpárút vége táblával oldották meg, amire László János azt mondta, ilyen egyszerűen nincs. És tényleg, ugyebár olyan tábla létezik, hogy a kerékpársáv véget ér, és az útba torkollik, na de hogy a járdába?

IkvaHír: IMG 8397 - indafoto.hu
Kerékpáros aktivisták egyébként a kereszteződésben várakozó autósokat is megkérdeztek, mi a véleményük a jelenlegi „szabályozásról”, ennek eredményét majd valamelyik ma esti helyi híradóban láthatjuk.

László János

A Magyar Kerékpárosklub adatai alapján egyébként Sopronban tavaly január és október között 174 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a városban, amiben 18-at okozott kerékpáros, ez az arány a tlejes 2012-es évben 220/19 volt, 2011-ben pedig 241/17.

HD videómon pedig László János beszél:

Képgaléria Gery kollégámtól:

Ez is érdekelhet

1 Comments

  1. Pingback:László János Fodor Tamás polgármestert bírálta! | IkvaHír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .