Menü Bezárás

Lopott kulcsokkal próbálkozott a német gyanusított

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2014. augusztus 18-án 14 óra 5 perckor érkezett bejelentés, hogy a 84-es számú főúton egy német hatósági jelzésű gépjármű közlekedik, melynek utasai Ausztriában bűncselekményt követtek el.
A Soproni Rendőrkapitányság beosztottjai 14 óra 15 perckor a 84-es számú főúton, a Sopronból Kópháza irányába kivezető útszakaszon ellenőrizték a keresett járművet.

A személygépkocsit egy 54 éves német állampolgárságú nő vezette, utasa pedig egy 46 éves német állampolgárságú férfi volt, akik a magyar nyelvet nem beszélték.
Az egyenruhások a jármű csomag-utasterét átvizsgálták és a hátsó ülésről egy kulcscsomót valamint egy soproni lakos nevére szóló okmányokat foglalták le.
Az igazoltatás helyszínére érkezett a bejelentő, aki elmondása szerint Sopron-Belvárosból követte a gépkocsit. A férfi a rendőrökkel közölte, hogy barátnője öltözőszekrényét, ausztriai munkahelyén ismeretlenek feltörték és táskáját, benne irataival, kulcsaival együtt eltulajdonították.
A sértett megkérte barátját, hogy menjen az ingatlanjához, amíg haza nem ér és ügyeljen rá.
A férfi a társasház előtt „őrködött”, mikor észlelte, hogy két gyanús személy próbálkozik bejutni a házba illetve barátnője autóját nyitogatják.
A fiatalember az elkövetőket felszólította, azonban őt észlelve kocsijukba ugrottak és elhajtottak. A rendőrök a gépjárműben tartózkodókat elfogták és a Soproni Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók megállapították, hogy a német férfi a lopott kulcsokkal a gépjárművet kinyitotta, abból különféle használati tárgyakat lopott el illetve a sértett lakásába megkísérelt bejutni.
A Soproni Rendőrkapitányság a 46 éves külföldi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

További képek a forrásoldalon: police.hu

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .