Menü Bezárás

Közérdekű közlemény! Önkormányzat vs. Dr. Bedi Csilla !

Már csak két nap van hátra a demonstrációig, amit a szülők szerveznek Bedi Csilla doktornőért, akihez a szülők és a gyermekek egyaránt ragaszkodnak! Az esemény, Sopron város Fő terén lesz, 2013.08.07.-én 10.00 órakor!

Ma, hivatalos közleményt adott ki az önkormányzat részéről Kuslics Balázs sajtófőnök, az üggyel kapcsolatban!

Az Ikvahír is megkapta ezt a sajtóközleményt, (Köszönjük!) amit természetesen közreadunk, valamint megkaptuk Dr. Bedi Csilla válaszát is erre a sajtóanyagra!

Az önkormányzat sajtóközleménye:

 

Természetesen helyt adunk a válasznak is, hiszen ez a dolgunk!

A választ megkaptuk Dr Bedi Csillától is,  (Köszönjük!), mint Hivatalos Sajtóközleményt!

A válasz itt olvasható :

Az ügy egyre érdekesebben alakul! Vajon nem lenne egyszerűbb rendezni a vitás kérdéseket és a soproni szülők/gyermekek érdekeit szemelőtt tartva egy együttműkődési-szerződést megkötni?

Folytatás szerdán !!!

 

Ez is érdekelhet

3 Comments

  1. Pingback:HOGYAN LOPJUNK PRAXISJOGOT? TANÁCSOK POLGÁRMESTEREKNEK | IGAZ NEM IGAZ

  2. Dr. Ugrai Tamás

    Sajnos az Önkormányzat 2000 óta, – amióta bevezetésre került az Önálló Orvosi Törvény, és akik 2001-től praxist vásároltak (mint Dr. Bedi Csilla is), a lakás értékű milliók kifizetésével megvásárolták az adott körzet betegadat kezelési és közpénzkezelési jogosultságát kizárólagossággal, – ezt a mai napig nem érti. Ennek a törvényi kötelezettségnek a folyamatos teljesítéséért fizetnek a magánvagyonukból milliókat ki az orvosok.
    A tulajdonjog megszerzése után közvetlenül a hatóság, hatósági bizonyítványban is ezt kötelezővé tette ugyanígy az Önkormányzat számára is, mely lefordítva azt jelenti, hogy az Önkormányzat az alapellátásról való „gondoskodási kötelezettségét” kizárólag a működtetési jog tulajdonosával (Dr. Bedi Csillával) biztosíthatja. Ezt egyébként a 2002. július 1-től betartandó önkormányzati Körzethatár Rendelet is kötelezően előírja az Önkormányzat számára is.

    A betegadatok kezelésére szóló törvényi utasítást pedig jogszerűen nem lehet felülszerződni az érintett törvényi kötelezetteknek, mert ez jogilag semmis.
    Minden jogász tudja (a jegyzőnek is tudnia kellene) azt, hogy a hatósági bizonyítvány a közigazgatási törvény (Ket) hatálya alá tartozik. A Ket-el szemben pedig a szerződéskötések szabályozása a Polgári Törvénykönyv (Ptk) hatálya alá tartoznak. A Ket-el szemben a Ptk csupán háttértörvény, így a jelen esetben hatálytalan.

    Mindezek értelmében az Önkormányzat tulajdonjogot, jogrendet, adatvédelmet és közbizalmat sért, illetve veszít a jelenlegi, sokszorosan törvénysértő magatartásával.

  3. Pingback:BIZALOM. AZ ALAPJA A SZERVILIZMUS | IGAZ NEM IGAZ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .