Menü Bezárás

Demonstráció a Hűség Városában! – avagy – Dokimutyi Sopronban?

 

Nagy meleg ide vagy oda, a demonstrálók így is szép számmal gyűltek össze Sopron város Fő terén, hogy petíciójukat átadhassák az önkormányzat képviselőjének! Komolyan részemről minden tisztelet a résztvevőknek! Ebben a melegben pici gyermekekkel elmentek és támogatásukról biztosították a doktornőt és a szervezőket, vállalták azt, amiben hisznek, az igazság győzelmében!

Voltak akik kerékpárral érkeztek, de természetesen a többség gyalogosan illetve babakocsival érkezett a helyszínre. Jó volt látni a soproniakat, hogy ha kell igenis megmozdulnak egy jó ügy érdekében!
Megfigyelésem szerint, úgy 60-70 fő lehetett jelen, természetesen én a gyermekeket is számolom, hiszen ők is ott voltak, és nem szabad elfelejteni, elsősorban róluk szól ez a „történet”!
A rendőrség is felkészült, hiszen jelenlétükkel biztosították a helyszínt, de szerintem ők is látták, nem lesz szükség közbeavatkozásra, hiszen valóban egy civilizált, a demokráciákban elfogadott „szimpátia tüntetésről” volt szó!

A szervezők, szülők, és szimpatizánsok között nagy volt az egyetértés, hogy mindenképpen egy békés, csendes demonstrációra van szükség, aminek egyetlen fő célja , a petícíó átadása! Előzetes egyeztetés alapján másról nem is lehetett szó, hiszen az önkormányzatot képviselő Dr. Németh Ádám, már korábban jelezte, hogy kizárólag annak átvételére van megbízása! Ahogy azt várni lehetett, nyugodt, mondhatni családias légkör volt a demonstrálók között, aminek a kulcsa az lehetett, hogy mindenkinek volt egy közös ismerőse a városban, igen a doktornő!
Nem volt „pártozás” meg „mondjonle”, jó érzés volt látni, hogy itt mindenki a békés, rendezett, kultúrált megoldást szeretné és kíváncsian várja, hogy hallja a petíciót!

A gyermekek „BEDI CSILLA DOKTORNŐT AKARJUK!” zászlókkal a kezükben igyekeztek kifejezni jöttük miértjét, de volt olyan kis ember is, aki saját maga készített transzparenssel érkezett! Aranyosak voltak!
Feltételezem, hogy a nyugodt légkörre való tekintettel, Dr. Németh Ádám is úgy döntött, hogy személyesen is meghallgatja a felolvasásra szánt petíciót, de előtte léggömbökkel kedveskedett az aprónépnek, amit a szervezők osztottak szét a gyermekek között!
(Én úgy gondolom, ez nem az önkormányzat ajándéka volt, hanem Dr. Németh Ádám humánpolitikai osztályvezető személyes gesztusa volt a gyermekek felé! Ha így, ha úgy, a gyermekek örültek neki, köszönet érte!)

A szervezők részéről, Horváth Renáta (szervező és érintett szülő) köszöntötte az egybegyűlteket, majd felolvasta a petíciót!
Ami itt elérhető: https://www.ikvahir.eu/?p=3543

Taps és egyöntetű helyeslés fogadta a demonstrálók részéről a petíciót! Ezt követte a hivatalos átadás-átvétel Horváth Renáta illetve Dr. Németh Ádám részéről, amit szintén taps követett!

Az esemény tulajdonképpen ezzel a momentummal  elérte célját!

Ezt követően Adorján Attila szülő és szimpatizáns olvasta fel gondolatait, ami véleményem szerint elgondolkodtató volt, és ha csak egy kicsit is tud valaki a „sorok között olvasni” akkor értette a felszólalás lényegét!
Meglátásom szerint a jelenlevők értették, mert tapssal hálálták meg a beszédet!

Horváth Renáta lépett a mikrofon mögé és a szervezők részéről felajánlotta a lehetőséget bárki számára, hogy elmondhatja a gondolatait, véleményét az üggyel kapcsolatban! Nem jelentkezett senki, ami számomra nem volt meglepő, de rövid közvélemény-kutatást kezdtem, hogy vajon miért nem! Beigazolódott a megérzésem! A válasz szinte mindenkitől az volt, hogy a petícióban minden benne volt, ami lényeges!
A szervezők megköszönték az Adorján családnak a hangosításban nyújtott segítségét, és a jelenlévőknek, hogy eljöttek és kiálltak együtt egy közös ügyért!

Ezt követően gyermekdalok csendültek fel, aminek az aprónép nagyon örült!
Egy dolog azonban biztossá válhatott mindenki számára!
A szülők kitartóak és nem engednek abból, amiért jöttek és ha kell tovább harcolnak érte!
A céljuk?

BEDI CSILLA DOKTORNŐT AKARJÁK!

 

 

 

L.L.ZS.

 

 

Ez is érdekelhet

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .