Menü Bezárás

HÍVATLANUL – Demonstráció Sopronban is !

Sopron is feliratkozott arra a térképre, ahol demonstrációt tartottak a Pedagógusok Világnapján a kormány oktatáspolitikája ellen. Budapest, Pécs és Szeged városához csatlakozva, október 5.-én, 15 órakor a Széchenyi téren, a Hűség zászlónál került sor a tiltakozásra.

A demonstráción, a már 5000 fő feletti tagot számláló „HÍVATLANUL”  Facebook közösséghez tartozó helyi és vonzáskörzetbeli pedagógusok és szimpatizánsok képviseltették magukat, akik a többi helyszínnel megegyezően, láthatósági mellényben és söprűvel a kézben érkeztek. A mellénnyel jelképezték, hogy bizony „jelen vannak”! Nem csak statisztikai adatai vagy amolyan láthatatlan végrehajtói a számukra elfogadhatatlannak tartott új oktatási törvényben foglalt szabályozási törvényeknek. Számolni, egyeztetni és tárgyalni kell velük, hiszen ők azok, akik a mindennapokban tapasztalják a problémákat, és mint gyakorlati szakemberek szembesülnek azokkal a szabályozásokkal, amik sarokba szorítják őket és ezzel párhuzamosan a gyermekeket is. A söprű volt a jelképe annak, hogy ideje rendet tenni az oktatásban, hiszen ha ott nincs rend, ahol az oktatás kezdődik, vajon majd mit várhatunk el a jövő generációjától? A rendőrségi jelenléttel biztosított demonstráció békésen zajlott, ahol Schöberl Erzsébet érdekes, tényfeltáró szavai még a járókelőket is megállították, és felkeltették a figyelmüket még akkor is, ha nem érintettek közvetlenül az üggyel kapcsolatosan. Felolvasásra került még a petíció is, ami tiszta és egyértelmű!

Érdekes volt egy 10 év körüli kisfiú beszéde is, aki a saját szavaival jellemezte a mai iskolai állapotokat! Néztem a kissrácot és elgondolkodtam, ha a gyerekek az oktatási rendszert jelenleg így látják és élik meg, ami a szavaiból tükröződik, vajon mit gondolhatnak a felnőttek világáról? Mit gondolnak a politikáról? A demokráciáról? Érdekes volt, elgondolkodtató és tanulságos!

 

A demonstráció végén, lehetőség nyílt a petíció aláírására is, támogatva a tiltakozó HÍVATLAN HÁLÓZAT munkáját, akiknek a tiltakozásuk és követeléseik itt olvashatóak:

L.L.ZS.

Ez is érdekelhet

4 Comments

  1. B

    Van amiben egyetértek velük, de szerintem azért egy 10 éves gyereknek nem kéne ilyenfajta rendezvényen felszólalni. Nem hiszem, hogy még pontosan megérti miről is szól egy ilyen.

    • Regényiné Schőberl Hella

      Mint látod a képen, Édesapjával van. És fontos dolgokat mondott a gyerek szemszögéből.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .