Menü Bezárás

Buszmegálló felújítás

Az év végére elkészültek a Helyi és helyközi közlekedés integrációja Sopronban és vonzáskörzetében projekt keretében megépülő beton buszmegálló öblök. Összesen 23 darab. Megemelték a padkákat, a könnyebb felszállás érdekében, beton került a buszok alá, ami sokkal jobb a térburkolónál vagy az aszfaltnál. Megsüllyedni nem tud, megolvadni sem, felfagyás ellen pedig az 5 méterenkénti feldarabolás segít. Az állomásnál és a Mátyás király utcában a kerékpársávot keresztül vágták, és nem úgy néz ki, hogy helyre fogják állítani.

A képen a Mikoviny utcai megálló látható, ahová a fapiaci, Bécsi úti, Híd utcaihoz hasonlóan egy buszváró is épült. Ez így mind szép és jó, de nézzük meg közelebbről is.

Új menetrend nem került ki, az aszfalt dimbes-dombos, ferde, nincsen rendesen rádolgozva a régi járdára, viszont van kuka!

A hódmezővásárhelyi gyártó terméke edzett síküveggel van szerelve, sajnos ez nagyon hamar ki fog törni, vagy vandálok vagy épp egy baleset miatt. (nagyon vékony üvegtábláról van szó)

A tető sík, az eső így a járdára fog visszafolyni az utasok vagy a járókelők nyakába. A hátrafelé való lefolyást a fenti fotón lévő perem gátolja meg. Az ott megülő víz lassacskán elrohasztja a tetőszerkezetet. Ennél a konkrét helynél még az is gond, hogy a környék uralkodó széljárása É-NY, így ez elől nem fog védelmet nyújtani egy Észak-Északnyugatra beállított utasváró. A Híd utcai megálló szélesebb oldafallal rendelkezik, ellenben ott is csak egy pad van. Pedig a gyártó számára nem lenne akadály az, hogy több padot is elhelyezzenek. Így csak 3 ember fér el, pedig egy forgalmasabb megállóban ennél több a buszra váró utas.

47 autóbuszra kerül még GPS-es utastájékoztató rendszer, a Lackner Kristóf utcai buszvégállomáson forgalomirányító központ épül és 4 új totemoszlop is szolgálatba fog állni.

És eltűnt ez a különleges duplatámlás pad is:

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .