Menü Bezárás

150%-on a soproni B+R – Sínen van a megoldás

Túlzás nélkül százötven, vagy akár még nagyobb százalékú kihasználtsággal működik Sopron egyetlen valódi B+R parkolója az Állomás utcában, a GYSEV pályaudvar oldalában. A fordított U alakú, 2 kerékpár biztonságos lezárására alkalmas tárolókhoz gyakran 3 vagy akár 4 kerékpár is le van zárva, a helyzet már lassan a tarthatatlan kategóriába sorolható. WP_000894 (2) (Custom)

Szűkösen, 2 férőhelyre akár 4 bringa is le van zárva

Ráadásul időnként hallani arról, hogy el-eltűnnek innen bringák, annak ellenére, hogy a tároló mellett levő ikertornyok egyikén térfigyelő kamera működik. Kerékpárok egyébként nem csak itt vannak, hanem a vasútállomás bejárata környékén gyakorlatilag mindenhol, ahol van valami, amihez kerékpárt lehet zárni. A kerékpártárolók számát mindenféleképpen bővíteni kell!

Mindeközben Bécsújhely főpályaudvara mellett több, nagy befogadóképességű kerékpártároló is akad, többségük fedett, és természetesen este kivilágított, talán még be is van kamerázva, amellett hogy Ausztriában igen sokan használnak személygépjárművet, figyelemre méltó a kerékpár+vasút kombinációjának kiemelt használata is.

Fedett, kivilágított kerékpártároló

UPDATE:
Időközben megkeresett minket a GYSEV-től Rázó László sajtószóvivő, aki elmondta, hogy tudnak a vasúttársaságnál a problémáról és rajta vannak az ügyön a zsúfoltság elkerülése érdekében.
Természetesen a vasúttársaságunk szakemberei is tapasztalták, hogy az állomásépület előtti közterületen, a GYSEV Zrt. által 2 éve, a területen jelentkező gondok enyhítésére megépített kerékpártároló mára túlzsúfolttá vált. A vasúttársaság vezetői ezért egy új kerékpártároló megépítéséről döntöttek ez év elején. A létesítmény az állomás területén készül, az Arany János utca felőli oldalon, a P+R parkolók melletti területen. Az új kerékpártároló 110 férőhelyes lesz, a fejlesztéshez a vasúttársaság saját forrásokat használ fel. A tervek elkészültek, a pályáztatás lezárása után, várhatóan május végén indulhatnak a kivitelezési munkálatok. Az új kerékpártároló a tervek szerint június végére készülhet el. A kerékpárosok kényelmét szolgálja, hogy az új, 110 férőhelyes tároló teljes egészében fedett lesz.
A bringások nevében is hálás köszönet a fejlesztésért!

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .