Browse By

A különös vasúti átjáró

Elmentem a napi futós körömre, de ma úgy döntöttem, hogy új útvonalat keresek, és “belefutottam” egy érdekes helybe!  Valahol Kópháza és Nagycenk között félúton az ikva patak közelében délnek vettem az irányt, átfutottam az erdőn, keresztül a 84-esen, ott újra erdő azon is át, következett egy rét, a túloldalán a szombathelyi vasút. Mivel az út ott elfogyott, jobb híján elindultam a sinek mentén, ami újra bevezetett az erdőbe, és már messziről láttam, hogy van ott az erdőben egy vasúti átjáró. Különösnek találtam, mert tudtam, hogy az osztrák határ tőlem 150 méterre fut párhuzamosan a vasúttal, a 84-esről meg nyoma sincs egy útnak, ami Ausztriába vezetne.

Ahogy egyre közelebb értem, látom, hogy aszfaltos út vezet Ausztriába?????  A meglepetés csak ezután ért, mikor beértem a vasúti átjáróba, az út sehonnan vezet sehova. Vagyis ez így nem igaz, földút vezet oda, de azon kocsival menni nem lehet, mert a bokrok felkarcolnák az autó oldalát.

Déli oldal kivezet a határra (100méter), a túloldalon osztrák szőlők vannak (út nincs), az északi oldalon erdei utak.

Érdekesnek találtam, hogy egy ilyen környezetben van egy fénysorompóval ellátott vasúti átjáró, ami működik, és éjjel-nappal villog a fehér a mókusoknak (vagy a piros ha jön a vonat).

Mi lesz ott? Valaki kigondolta, hogy egyszer majd lesz ott egy kishatár átlépő?  Ha a térképet nézem, akkor Ausztria felől egy út vezet pont ebbe az irányba, de kilométerekre tőle megszakad.

Hazafelé egy vicces vadászles mellett is elhaladtam, a vadászok sokat adnak a kényelemre  😀

Bár egy osztrákban látott verziótól még messze volt, ahol toi-toi volt a vadászles mellett.