A soproni fizika tankönyv

Browse By

Mondhatnánk, hogy mi keresnivalója van itt, de a végére kiderül hogy miért nem. Az Ikvahír Facebookján, amit itt lehet lájkolni, kint volt egy kép Dr. Zatányi Sándor 7-es fizika könyvéről. Ez:

Jól látható,  hogy a V63-as villanymozdony áramszedő és felsővezeték nélkül közlekedik, valamint a háttérben csupán pusztaság látható.  A fentebb látható könyv, már az új formátumnak megfelelő átdolgozott kiadás. 1998-ban jelent meg az eredeti, ami még közelebb állt a realitáshoz. A hátulsó felén pedig a négy képből az egyik a Károly-kilátót ábrázolja.

És miért épp Sopron?  Dr. Zátonyi Sándor 1928-ban született a vasi Csepregen, majd a szomszédos Zsirán és Szakonyban tanított 1968-ig, ugyanis ekkor Sopronba jött tanítani. Majd ’71-től egészen 1988-ig az Országos Pedagógiai Intézet alkalmazottja volt.  Jelenleg is itt él Sopronban nyugdíjasként.  A szóban forgó tankönyvben minden fotót Zátonyi Úr készített.

Visszatértünk a 2004-es példányhoz ami tele van soproni képekkel. Egy sárga Ikarus a 10-es járattal,

vagy éppen egy Virágvölgyi úti KRESZ tábla és Sopron látképe. És ezek csupán válogatások, a tankönyv telis-tele van soproni fotókkal.

 

 

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com