A Soproni-hegység szégyene

Browse By

25 évvel a rendszerváltás után rengeteg egykori, katonasághoz, határőrséghez tartozó épület van még mindig kihasználatlanul, állapotuk egyre csak romlik. Nincs ez másként Új-Hermesen, az Arcusnál, Balfon, vagy akár a Muckon. Cikkem főszereplője ez utóbbi épületösszeállítás, már ami megmaradt belőle. És most nem arról az épületről van szó, ami egykor tiszti üdülő(?) volt, most pedig a környék egyik legjobb étterme és panziója, a MOHA, hanem arról, ami még az előtt van.

GePaRdLaCeE: P7090374 (Custom) - indafoto.hu

Az egykori épületek többségének már csak maradványa van meg, valahol vakolat egyáltalán nincs, a tető bedőlt, vagy fák nőttek ki belőle, életveszélyes az egész. Korábban még körbe volt szalagozva, most már az sincs. A környéket felverte a gaz, itt-ott szemetet is találni, ottjártamkor például egy kanapé volt az egyik fa mellé rakva, de építési törmelék is van kupacokban, amik talán ezekből az épületekből származnak, talán nem.

GePaRdLaCeE: P7090364 (Custom) - indafoto.huArról már nem is beszélve, hogy a károlymagaslati parkoló elágazásától egészen az étteremig elég könyörtelen állapotban van az út, de a várhelyi elágazástól felfelé van csak igazán rossz állapotban.

GePaRdLaCeE: P7090363 (Custom) - indafoto.huNéhány éve grandiózus tervek láttak napvilágot, miszerint itt egy erdei magánklinika épült volna fel, amit akkor sokan elleneztek, mégis, nem tudom melyik jobb, ez a lehangoló, borzalmas állapot, vagy pedig egy élettel teli, modern, mégis a környezet adottságaiba illeszkedő épületkomplexum.

 

Nem messze innen van egyébként a Ferenc-forrás, mely anno az őrs vízellátását szolgálta, és egy romokban található épület itt is van.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com