Browse By

Az Aldi híd rejtélye

Mikor épült az Aldi, sokan már biztosan arra gondoltak, hogy ők aztán rendszeresen ide fognak járni bevásárolni (a 100% magyar Coop, Reál, CBA… helyett) akár gyalog, vagy busszal is. Épült is egy Ikva-híd, azon polgárok számára, akik netalántán gyalog szeretnék megközelíteni ezen objektumot.

Akik erre jártak és látták az épülő hidat, nyilván örvendeztek már, hogy lesz lehetőségük gyalog is kijutni ide. Örömük azonban korai volt, hiszen a híd megépült, csak épp járda nem vezet hozzá, legalábbis a város felől biztosan nem. Az egy dolog, hogy az aszfaltcsík, ami az Ipar körúti kereszteződéstől egészen egy, jobbra tartó névtelen utcáig tart kerékpárút táblával van ellátva, tehát gyalogos nem is járhat rajta. VISZONT, innentől aztán semmilyen járda sincs, mindössze az út szélén a padkát koptatták ki az erre járó gyalogosok/kerékpárosok.


A másik dolog pedig, hogy a város már másfelé is terjeszkedett, egészen pontosan az Alditól északra is vannak ilyen lakóparkok, mint Apácakert, vagy Pihenőkereszt, ezekről a helyekről sincs semmilyen lehetőség, gyalogos vagy kerékpáros megközelítésre. Esetleg (a probléma megoldásáig, vagy azután is) áthidaló megoldás lehetne, ha más városokhoz hasonlóan az Aldi indítana egy ingyenes buszjáratot, ami a Tuskós busszal ellentétben nem csak a Jereván lakótelepre futna be, hanem végigjárva a lakótelepeket…