Browse By

Az első határtalan golfpálya?

Manfred Kölly, Sopronkeresztúr polgármestere nincs ellene a “természetes” projekteknek, amiből profitálhat a település. Ez a projekt pont ilyen, egy határon átnyúló golfpálya, 18 lyukkal, 70 hektáron, Sopronkeresztúr és Kópháza között. A határátkelő épülete, mely a mezővároshoz tartozik, az ő elképzelései szerint Klubház lenne. A Polgármester úgy számol, hogy a “Golfplatz Blaufränkischland” projekt nagyjából 3 millió Euróba vog kerülni.

A projekt mögött a Golfclub Blaufränkischland áll. Az elnök Markus Wieder, aki nem szeretett volna sokat hozzáfűzni a témához. “Kezdési stádiumban vagyunk” mondta Wieder. “Ez itt egy hatalmas terület, a közelben van egy termálfürdő, de hiányzik egy mágnespont”. Ha a projekt valósággá válik, Világszerte az első határon átnyúló golfpálya lesz, mondta Wieder.

Hogy mibe is kerül a projekt, erről Wieder nem tud, vagy nem akar beszélni “mert még nem tudjuk, mennyi területet kell megvásárolnunk, vagy bérelnünk”…

A projekt végső döntésére még nem került sor.

(KURIER.at nyomán)

Egyébként hasonló golfpályás dolog már akad egy a környéken, konkrétabban Locsmánd és Zsira között. Leszámítva, hogy ott nem a határon nyúlik át, hanem a határ magyar oldalán található a Sonnengolf fedőnevű golfpálya, másik oldalon pedig az összes, a fürdőhöz kapcsolódó létesítmény.