Browse By

Behajtani tilos. Vagy mégsem?

A nyugatmagyar.hu korábbi cikkében volt már szó róla, hogy különböző pályázati pénzekből megvalósítják Nagycenk központjának Hidegséggel való kerékpáros összeköttetését, nagyobb részben az útvonal kitáblázásával, míg kisebb részben kerékpárút építéssel. Azóta mindez megvalósult, most nézzük meg, hogy hogyan sikerült.
Ha Hidegség felől tartunk Nagycenk központja felé, akkor a Hidegségi utcán érünk be Nagycenkre. Az utcát keresztezi a 85-ös számú főút, majd folytatódik a kastély parkja mellett a lovardáig. A bökkenő csak az, hogy az utca ezen részére mindkét irányból behajtani tilos tábla van kihelyezve, kivéve célforgalom kiegészítéssel (lásd alábbi fénykép).<!–

–>

Közvetlenül a behajtani tilos előtt ott a kerékpáros útirányjelző tábla, ami megmondja nekem, hogy 1,3 km múlva ott leszek, ha egyenesen megyek tovább ezen az utcán. Ez persze azt jelenti, hogy végigmegyek a Hidegségi utcán, az utcát a Szent Imre utcával összekötő új kerékpárúton, végül ez utóbbi utcán (lásd alábbi ábra).  
Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudom mindezt úgy megtenni, hogy a célforgalom kategóriába essek. Szerintem a jelenlegi kitáblázás mellett nem hajthatok át a Hidegségi utcán még kerékpárral sem. Csak akkor tehetném meg mindezt, ha lenne “kivéve kerékpár” kiegészítő tábla. Kommentben várom a cáfolatokat, az út kitáblázójának az álláspontjára is kíváncsi lennék.