Menü Bezárás

Bevetésre kész a Fertőrákosi Barlangszínház

Sajtónyilvános bejáráson mutatták be ma délelőtt Fertőrákoson a felújított kőfejtőt és barlangszínházat.

A kőfejtő legutóbb 1986-ban lett felújítva, és abban az állapotában egészen 2013-ig szolgálta a közönséget, amikor is bezárták, és elkezdődött a korszerűsítési folyamat. Természetesen a tervezés már korábban megkezdődött. A projekt az Európai Unió, Magyarország kormánya, és önkormányzati támogatással 2 év alatt valósult meg, mintegy kétmilliárd forint értékben. A munkálatok eredményeképpen a színház belső tere teljesen megújult, beleértve a nézőteret, színpadot, és az infrastruktúrát is.

IkvaHír: P6190618 - indafoto.hu

A kőfejtő egy tematikus témaparkkal is bővült, méghozzá többek között a barlangnak egy olyan területén, ami korábban a nagyközönség számára nem volt látogatható. Kialakítottak tanösvényt, és egy vadonatúj kilátót is. A térség, lévén millió évvel ezelőtt még tenger volt, az akkori élőlények megkövesedett maradványait is megtekinthetik a látogatók, illetve a belső térben kialakítottak a Magyar Természettudományi Múzeum jóvoltából egy, a Miocén kor tengeri élőlényeit bemutató kiállítást, bemutatót is. Egy másik csarnokban a kőfejtés folyamatát kísérhetjük nyomon, illetve megnézhetjük, többek között mit is készítettek ebből a mészkőből. A kőfejtő gazdasági, és fogadóépületekkel is gazdagodott, valamint korrekt méretű parkolót, és egy új buszöblöt is kialakítottak.
IkvaHír: P6190641 - indafoto.huA bejáráson részt vett Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere, Palkovits János, Fertőrákos polgármestere, Firtl Mátyás, Sopron és térsége országgyűlési képviselője valamint Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. igazgatója.

IkvaHír: P6190652 - indafoto.huA barlangszínház hivatalos megnyitója ma este 20:30-tól lesz, mégpedig a Nemzeti Filharmonikus Zenekar nagyszabású hangversenyével. Különlegesség, hogy a 2016-os évadra már idén szeptembertől meg lehet vásárolni a jegyeket.

Galéria:

www.barlang-szinhaz.hu
www.fertorakosikofejto.hu

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .