Bringázzunk Sopronban

Browse By

Szeged a “Magyar Amszterdam”. Legalábbis sokan ezt állítják, és tényleg lehet benne valami, hiszen az Alföld egyik legszebb városában eléggé fordítanak figyelmeta kerékpárosokra is. Persze ilyen szörnyűségek azért ott is készülnek időnként. Sopron akár el is szedhetné ezt a “rangot” Szegedtől, hiszen adottságilag elég jó helyen vagyunk, vannak ugye az őrvidéki infrák, amihez sok helyen csatlakozik (csatlakozhatna) a soproni bringaútkavalkád. Ez persze korántsincs így, ráadásul városon belül itt is készültek már borzalmas, használhatatlan szarok, amit egyesek kerékpáros infrastruktúrának mernek nevezni. De nem csak ez a probléma, hanem hogy időnként a más módon közlekedők, mondjuka személygépjárművel közlekedők, vagy a gyalogosok sem képesek harmonizálni a kerékpárosokkal. Tény, sok kerékpáros a járdán teker, ami helytelen, és magam is elítélem. Na de járdafelület azért van elég, kerékpáros felület pedig nem túl sok, időnként mégis rajta parkolnak, kutyát sétáltatnak, vagy csak egyszerűen nincs róla eltolva a hó.

Idén, azaz 2013-ban ezen is szeretnénk valamit segíteni, ötleteinkkel bombázni fogjuk az önkormányzatot, na meg persze barátainkat a Bringázz Sopron -nál! Ezeket az ötleteinket pedig itt is publikálni fogjuk, úgyhogy készüljetek, megpróbáljuk rendbe tenni Sopron közlekedését (nem csak a kerékpárost)!

 • tekergő

  Remélem, ti nagyobb sikerrel jártok, mint én. Hiába gyűjtöttem csokorba és küldtem el tavaly az Önkormányzatnak jó pár olyan észervételt, ami a soproni bringautakat biztonságosabbá tenné, semmi sem történt. Pedig volt pár olyan javaslatom is, melyekhez még pénz sem kellene, csak két táblát kéne egymással megcserélni. Pl. az Ágfalvi úton több helyen a tábla szerint az egyik, a felfestés szerint viszont a másik a bringás térfél, így bármelyik térfélen teker is az ember, valamilyen előírást megszeg…
  A Deák tér–Erzsébet utca kereszteződéssel is kezdene kéne valamit (pl. átteni az Elsőbbségadás kötelezőt a másik irányba), mert jelenleg a Csatkai felől érkezőknek – elvileg – elsőbbségük van az Erzsébet utca forgalmával szemben, hiszen jobbkezes kereszteződésről van szó, csak ezt az autósok nem ismerik fel. A Csatkai felé nem volna szükséges az Elsőbbségadás kötelező, mert anélkül is a jobbról érkező autósoknak lenne elsőbbségük.

 • admin

  Az Erzsébet utcánál már megszűnt a bringás jobbkézszabály

 • tekergő

  Na ennek örülök! Látszik, hogy egy-két hónapja nem jártam arra bringával. 😉 Na majd ma arra kerülök

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com