Browse By

Demonstráció a tartósan beteg gyermekek jogaiért!

 

Létezik egy csoport a Facebook-on, amit úgy hívnak, hogy „Fogjunk össze tartósan beteg gyermekeink jogaiért”!

Az oldal létrehozói kizárólag magánszemélyek, akik azért hozták létre ezt a csoportot, mert egy kormányrendelet értelmében, az asztmás gyermekektől illetve a tartósan beteg gyermekektől, megvonják az eddigi, véleményem szerint, amúgy is szerény, szociális támogatásokat.

Sajnos városunkban és a környéken élő településeken is sokan érintettek ez ügyben, sajnálatos módon, felénk is nagyon elterjedt lett ez a betegség.

A tagok között tapasztalat és véleménycsere zajlik, mindenki igyekszik tájékozódni a valós történésekről és elgondolkodni azon, vajon hogyan tovább.

Összefogtak a lelkes emberek és arra az elhatározásra jutottak, hogy aláírást gyűjtenek, hiszen valamit tenni kell, jelezni kell, hogy ez így nem mehet tovább.

A csoport 3600 feletti taglétszáma, több mint 15000 aláírást gyűjtött eddig, hogy állítsák vissza a beteg gyermekek támogatási rendszerét.

Egyre többen csatlakoznak és értenek egyet, akár még úgy is, hogy személyesen nem érintettek az ügyben, azzal, hogy ez a határozat így ellehetetleníti a családokat és támogatják a csoport törekvéseit.

Fontos eleme a közösségi összefogásnak, hogy nem kíván politikai harcszínteret teremteni és pártsemleges kíván maradni!

Csak és kizárólag magánszemélyenként a gyerekek érdekeit kívánják képviselni.

Most hivatalosan is engedélyezett demonstrációra hívnak mindenkit, aki egyet ért illetve támogatja a csoport törekvéseit!

 

A demonstráció alapeszméje az alábbi:

Tiltakozunk a tartósan beteg gyermekek ellátásának megváltoztatása miatt, és követeljük a magasabb összegű családi pótlékra jogosító 5/2003. (II.19.) ESzCsM rendelet visszaállítását a jelenleg hatályos 3/2013. (I.7.) EMMI rendelet helyett.

Egyben kérjük a jelenleg hatályos 3/2013. (i.7.) EMMI rendelet eltörlését!

TISZTELETTEL KÉRÜNK MINDEN RÉSZTVEVŐT, HOGY TARTSA TISZTELETBEN A DEMONSTRÁCIÓ PÁRTSEMLEGES VOLTÁT! MAGÁNSZEMÉLYKÉNT MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

A demonstráció helyszíne:

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Budapest

Akadémia u.3.

1054

Ideje:

2013. Június 25. Kedd 16.00 óra

A szervezők bizonyára örülnek, ha Sopronból vagy a környékéről is csatlakozni tud valaki, hiszen mindenki számít, akár  adott esetben csak a jelenlétével is!

A politikát tegyük félre, most kizárólag a gyermekekről van szó, segítsünk nekik, támogassuk őket, hiszen régiónk is érintett az ügyben!

 

( Dőlt betűs rész forrása: Facebook )