Browse By

Együttműködési megállapodást kötött a GYSEV és a Soproni Polgárőr Egyesület

Együttműködési megállapodást írt alá ma a GYSEV Zrt. vezérigazgatója és a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke. A szerződés értelmében a vasúttársaság anyagilag támogatja az egyesületet, a soproni polgárőrök pedig kiemelten figyelik a vasútállomás környékét és GYSEV-hez tartozó ingatlanokat a városban.
A GYSEV Zrt. tulajdonában és kezelésében Sopronban is számos ingatlan van. Ezek egy részét csak közterületen keresztül lehet megközelíteni, így a vasúttársaság által megbízott vagyonőrök csak korlátozottan intézkedhetnek. A városban szolgálatot teljesítő polgárőrök épp ezeken a területeken rendelkeznek megfelelő jogosultságokkal, így problémás helyzet esetén megfelelően tudják segíteni a vagyonőrök munkáját.
A megállapodás értelmében a polgárőrök rendszeresen járőröznek az Arany János utcai P+R parkoló és a kerékpártároló környékén, az illetéktelen mozgások és lopások megakadályozása érdekében. Kiemelten figyelik a vasútállomás Batsányi út felőli oldalát az illetéktelen, és balesetveszélyes gyalogos közlekedés megakadályozására. Amennyiben vasúti szabálysértést tapasztalnak, az elkövető visszatartása mellett értesítik a rendőrséget.
Szintén a megállapodás része, hogy a polgárőrök az SVSE sporttelep környékén is rendszeresen járőrözzenek. Ennek célja a terület megfigyelése, az illetéktelen behatolók elfogása, és a rendőrség értesítése.

GYSEV-Soproni_Polgárőr_Egyesület_együttműködési_megállapodás_kép

„A GYSEV Zrt. már más településeken is kötött megállapodást a polgárőrökkel. Fontos számunkra, hogy a vasútállomások környékét, ill. az egyéb ingatlanjainkat biztonságban tudjuk, hiszen a biztonság és a vagyonvédelem a minőségi vasúti szolgáltatás alapfeltétele” – mondta az aláíráskor Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.
„A polgárőrség járőrei felkészültek és képzettek, rendkívül jól egészítik ki a GYSEV Zrt. Biztonsági szolgálatának munkáját. A megállapodásnak köszönhetően olyan, frekventált helyeken erősíthetjük tevékenységüknek, mint a soproni vasútállomás, vagy az SVSE-sporttelep” – mondta Vig József, a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke.

A megállapodás kiterjed az olyan, nagyobb rendezvényekre is, amelyek a várost és a vasutat is érintik.