Menü Bezárás

Fantasztikusan játszott a Pankastic!

Hétfő este a Pankastic! is telt ház előtt játszott a Tízforrás Fesztiválon, igaz, nem a „nagyszínpadon”, hanem a Fenc-ház udvarán. A saját meghatározásuk szerint django swinget játszó zenekar bebizonyította, hogy remek zenészek alkotják és a hangosítással kapcsolatos technikai nehézségek ellenére sikerült jó hangulatot teremteniük. Képriportunk következik.

A koncert után a zenekar elment, de mi még maradtunk, hiszen rövöd technikai szünet után kezdődött is a kertmozi, ahol Reisz Gábor „Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan” című diplomafilmje került levetítésre. A rendezvényre a film egyik szereplője, Győriványi Bálint és a gyártásvezető Nemes-Jeles Veronika is ellátogatott, akiktől megtudhattuk, hogy a mindössze 7 milliós költségvetésből készült film több rangos díj bezsebelése után mára már a hatvanezres nézettséget is elérte. Többet nem árulhatunk el, de kedvcsinálónak megmutatjuk a film előzetesét:

A lelkes filmrajongó közönséget a szúnyoginvázió és az időnként eleredő eső sem tudta eltántorítani — szerencsére szükség esetén be tudtunk húzodni a parasztház tornácára.

Ma  pedig már a komolyzene is megérkezik a fesztiválra, hiszen a nagycenki Szent István Plébániatemplomban 19:00-kor kezdődik David Christopher Bendix Nielsen orgonakoncertje. Természetesen Hegykőn is lesz koncert, itt a Váczi Eszter & Quartet lép fel a szabadtéri színpadon 19:30-tól. Kenutúrák is indulnak, ezekre azonban előzetesen jelentkezni kell. A fertőhomoki Tájházban tovább folytatódnak a kézműves bemutatók. 18:00-kor pedig átadják Hegykőn „János bácsi házát”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ma kerül sor „János bácsi házának” átadójára

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .