Menü Bezárás

Felfedte előttünk titkait a nő

Péntek este Szigethi István hegykői polgármester köszöntőjével kezdődött az idei Tízforrás Fesztivál, melyet Palya Bea koncertje követett a szabadtéri színpadon. Az idei évben a szervezők változtattak a színpad tájolásán és egy új lelátót is telepítettek, ezzel megtöbbszöröződött az ülőhelyek száma. Képgalériánkon látszik, hogy erre valóban szükség is volt. Véleményem szerint az új elrendezés az akkusztikán is javított és a koncert hangosítása is megfelelő volt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Szigethi István, Hegykő polgármestere köszönti a fesztivál közönségét

Palya Bea koncertje „A nő” címmel került meghirdetésre, nem meglepő hát, hogy ez a felcsendült dalok tematikáját is erősen meghatározta. Az énekesnő teljes átéléssel, a tőle megszokott magas színvonalon adta elő dalait a Hegykőn összegyűlt közönség számára. Mindenki örömére a már jól ismert szerzeményei mellett újabbakat is bemutatott.

Képgalérinánkra kattintva megtekintheti a rendezvényen készült további képeinket (köztük Newtont, aki meglepően nem egy elborult agyú fizikus, hanem egy aranyos golden retriever).

A rendezvény tehát nagyon jól rajtolt, a nyitókoncert a várakozásoknak megfelelően nagy érdeklődésre tartott számot. Aki most lemaradt, az se keseredjen el, mert ma további programok következnek:

  • A Fertő-Hanság Nemzeti Park szervezésében kenutúrára lesz lehetőség a Fertő nádasában az egész nap során (előzetes jelentkezés szükséges).
  • 10:00-kor indul Hegykőről a Tízforrás Tekergő kerékpártúra a Fertő tó partján. Az összesen 22km-es táv teljesítői ingyenjegyet kapnak a 21:00-kor kezdődő színházi előadásra.
  • 17:00-kor kerül sor a numizmatikai kiállítás megnyitójára a fertőhomoki Márk Vendégházban.
  • 18:00-kor indul a Görömbő Kompánia előadása a hidegségi Toronhegyi Pajtában.
  • 18:00-kor egy másik helyszínen is lesz rendezvény, Hegykői Művésztelep alkotásaiból összeállított kiállítás megnyitójára kerül sor a fertőhomoki Tájházban.
  • 19:00-kor kerül megrendezésre a XII. Hársfa Fesztivál a nagycenki Alkotóházban.
  • 21:00-kor a hegykői szabadtéri színpadon pedig az Énekes madár című színművet tekinthetjük meg az Evangélium Színház, a Soproni Petőfi Színház és a Forrás Színház közös előadásában.
  • 21:00-tól Huiber Edit történész vezetésével éjszakai túrán vehetünk részt a nagycenki kastélyparkban és a hársfasoron.

Vasárnap pedig jön a Quimby!!! Ja, és mi már megtaláltuk az egyik verset:

Íme, hát megleltem hazámat (határtalan edition)
Íme, hát megleltem hazámat (határtalan edition)

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .