Gőbl Gábor: – Van megoldás a hulladék problémára!

Browse By

Sajtótájékoztatót tartott Gőbl Gábor a Jobbik soproni polgármester jelöltje, aki a szelektív hulladékkonténerek körüli problémákon kívül, több jövőbeni fejlesztési tervről is beszélt.

– Sokakat zavaró problémára hívjuk fel a figyelmet, és egyben megoldást javasolunk a szelektív hulladékgyűjtők nem megfelelő használatával kapcsolatosan. A zöld szemléletű polgárok sokasága rendre azt tapasztalja, hogy kommunális- és építőanyag hulladékkal telítettek az STKH szelektív gyűjtő konténerei. Ennek oka abban keresendő, hogy a város vezetése megszüntette a Harkai úti lerakóban a lakossági és közületi szemét lerakásának lehetőségét. – kezdte sajtótájékoztatóját Gőbl Gábor a Jobbik polgármesterjelöltje, majd így folytatta: – Jómagam pedig azt tapasztalom, hogy az úgynevezett „munkásszállókon” az üzemeltetők nem biztosítanak megfelelő méretű hulladékgyűjtő konténert az ott lakók számára, majd a keletkezett szemetet szervezetten a legközelebbi szelektív gyűjtőhelyekre ömlesztik. Ez a rendbontó, normaszegő gyakorlat a szelektív gyűjtés szempontjait teljesen felrúgja, s természetesen elfogadhatatlan a fegyelmezett zöld szemléletű polgárok és az STKH számára is. A közterület-felügyelőknek fokozottan ellenőrizniük kellene a munkásszállót üzemeltető cégeket és videokamerás megfigyelést is érdemes lenne kialakítani a szelektív hulladéklerakóknál, hogy az illegális lerakók gépjárműi beazonosíthatóak és megbírságolhatóak legyenek. Az illegális szemétlerakás visszaszorítása érdekében a Jobbik havi 1 köbméterig ingyenessé tenné a kommunális szemét lerakását a Harkai úti telepen.

A hulladékkezelés mellett, sok egyéb, jövőbeni zöld fejlesztéssel kapcsolatos témakört is érintett Gőbl Gábor, amiből az alábbiakat emelném ki: 

A Jobbik soproni programjába az is beletartozik, hogy felújítanák a Brennberg, Új-Hermes telep emeletes házait, melyeket környezettakarékos napenergiával üzemelő ökoházakká építenék át. Ezenkívül további zöld fejlesztésként a GYSEV pályaudvar és a Jereván lakótelep között, 2016-tól elektromos meghajtású autóbuszokat állítanának forgalomba.

Gőbl Gábor

L.L.ZS.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com