Hatékony járművédelem

Browse By

Feltételezem elég sokan ismeritek a házat, mely a Szent Mihály és Halász utca sarkán van. Romosnak és elég réginek kinéző épület, tavaly azt hittem hogy végre renoválják, de nem, csak egy tetőteret kapott. Az utca újraaszfaltozásakor eltűnt a házat “körül”vevő kordon, utána viszont visszakerült. A célja talán pont az lenne, hogy ne parkoljanak ide gépjárművel emberek, mert baj kárt tehet benne a lehulló vakolat, satöbbi. Megjegyzem szerintem nincs túl sok értelme, egyrészt a kordon már nagyon rossz állapotban van, másrészt nincs gyakorlatilag semmi törmelék alatta, ugyanakkor úgy tudom, ilyen műemlékvédelmi problémák miatt nem újítják fel a házat. Az viszont poén, hogy a Szent Mihály utcai oromzat alá parkolnak, akkor ezek szerint ott nem omlik a vakolat? Ugyan olyan állapotú a háznak azon része is.

  • Gonzai

    Az Önkormányzat most árulja az épületet egy liciten. Induló ár: 43.800.000 Ft (Hírsztárban hirdették). Egy középkori épület, talán római kori alapokon. Kinek érné meg megvenni korlátozott felújíthatósággal?
    További részletek a történelméről: Soproni Szemle 1989. XLIII. ÉVFOLYAM 1. SZÁM / Mollay Károly: Középkori háztörténet és várostörténet Első rész
    / II. A Szt. Mihály utca 2. számú ház

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com