Browse By

Helyi Téma ment, Soproni Téma jött

Az önkormányzati tartalmakat, városi híreket a Helyi Téma szolgáltatta felénk éveken keresztül egy hetilap formájában. Az újság több magyarországi városban is jelen van, a külső két lap bulvár tartalommal volt feltöltve, a belső oldalak pedig a helyi dolgokkal foglalkoztak. Úgy tűnik, hogy a kiadvány soproni mutációjának vége, talán a sok kritika és a pártpolitikai függetlenség megkérdőjelezése miatt. Az utolsó példány 2011 December 21-én jelent meg:

Azóta nem jött semmi, gondoltam megint elfelejtik bedobni (mint ahogy erre sokszor volt már példa, volt hogy 6 hétig nem jött). Végül MA jött egy vadonatúj újság, (2012 január 18-ai) a következő címlappal:

Az Impresszum szerint a Soproni Téma Közösségi hetilap kiadója a PRO KULTÚRA SOPRON NONPROFIT KFT, a szerkesztőség a Lisztben van, a nyomda pedig a LAPCOM Kft. győri üzeme.
Ezek alapján elmondhatjuk, hogy a Helyi Témával tényleg 100%-ig szakítottak, és egy vadonatúj, tényleg helyi hetilap jött létre. Ez szerintem mindannyiunknak egy jó hír, végre van egy rendes, tényleg helyi újsága Sopronnak!