Browse By

Hogyan spóroljunk a buszjegyen?

Ha helyi járaton veszünk egy jegyet a sofőrnél, az 300 Forint. Most, hogy már a helyközi buszra is felszállhatunk városon belül helyi bérlettel, és jeggyel, már van lehetőségünk egy kicsit ügyeskedni!*

Sopron – Ágfalvi úti lakópark a 21 (Ágfalva) -es buszon is 300 forint, DE! ha nem az Ágfalvi úti lakóparkig kérünk jegyet, hanem Ágfalva szociális otthonig, akkor az helyközi menetjegy lesz, és 245 Forint! DE! Ha a Táncsics utcában szállunk fel, és kérünk Ágfalva szociális otthonig jegyet, az már belefér az 5 kilométerbe, és így 155 Forint! Ha ön 65 év alatti nyugdíjas, akkor kérhet 50%-os jegyet, és fizet 80 Forintot! Vagyis ha ön 65 év alatti nyugdíjas, és kér a Táncsicsból jegyet az Ágfalvi úti lakóparkba, akkor 300 forint, ha Ágfalvára a szociális otthonig (és leszáll az ágfalvi úti lakóparkban), akkor fizet 80 forintot (ha igénybe vette a kedvezményt, ami helyi járaton nincs).

Ugyanezt meg lehet játszani a Rákosi buszon is, a Harkai buszon, és a Balfi buszon.

*Eddig azért nem működött ez a módszer, mert a helyközi járatok a város szélén csak felszállóhelyek voltak (Tesconál még mindig az)