Menü Bezárás

„Hol sártenger volt, most kőhalom, gyalogút épült, úgy bizony…”

A címben szereplő idézet talán a legmegfelelőbb arra az örvendetes tényre, ami megkönnyíti a Jánostelepen élők mindennapjait. Régi probléma volt már, hogy nehezen megközelíthető a jánostelepi autóbuszmegálló, hiszen nem volt a lakóövezettől oda vezető járda. Egy kitaposott ösvény volt a legbiztosabb útvonal, de ez sem volt garancia arra, hogy „balesetek” ne történjenek. Sajnos az év nagy részében a sár és a latyak uralja a vidéket, ami miatt bizony sok felnőtt és kisiskolás szemlesütve járt be Sopronba, hiszen hiába indult el otthonról tiszta cipőben, és tiszta nadrágban, mire beért a városba ennek nyoma sem volt.

Ilyen volt a helyzet a munkálatok megkezdése előtt

Jánostelepen jártam …

A problémát felismerve egy beruházásra szánta el magát az önkormányzat és egy járdaszakasz kiépítésébe kezdett, melyet mostanra már használhatnak a helyiek.

Készül a járda …

Az elkészült járda elvezet az autóbuszmegállóhoz 

 

Természetesen érdeklődtem az önkormányzatnál a kivitelezésről,  ahol az alábbi tájékoztatást kaptam az érintett beruházásról:

A meglehetősen nagy nehézgépjármű  forgalmat lebonyolító Varsa utca mentén, a buszmegállók biztonságos megközelítésének biztosítása érdekében terveztettük és építettük meg a járdát.  A kiadott építési engedély birtokában és annak megfelelően került kivitelezésre a járda, 2 méter szélességgel, térkőburkolattal ellátva, mintegy 170 méteren. A járda mentén szükséges finom földmunkát a Sopron Holding szakemberei az időjárás függvényében végzik majd el. A fejlesztés értéke közel 7 millió Ft.

Véleményem szerint, ez egy kellemes meglepetés és köszönet jár érte, hiszen sok ember hétköznapjait könnyítette meg ezzel a beruházással az önkormányzat. Egy valós problémára egy rugalmas és valós megoldás!

Ha valakinek esetleg hiányérzete lenne,  a címben idézett szavak miatt, azoknak sok szeretettel ajánlom az alábbi versképződményt:

Jánostelepi sárfelejtő

Hol sártenger volt, most kőhalom,
gyalogút épült, úgy bizony.
A sár és latyak már a múltba veszett,
tiszta lábbelimben végre Sopronba megyek!

Nem néz majd rám a kocsis, szúrós szemmel,
ki dicső Ikaruszát méltón s büszkén védi,
hiszen vasparipájára nem hordok többé sarat,
így azon, szinte minden érintetlen marad.

                                                                                                                                      ( Számomra nem ismeretlen szerzőtől )

L.L.ZS.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .