Hölgyparkoló VS. Pasi Sufnituning parkoló

Browse By

A soproni mélygarázsban, új típusú parkolók kialakításával szeretne kedveskedni a soproni önkormányzat. Augusztus elsejétől hat nagyobb méretű parkolóhellyel várják (a megnevezés szerint) a hölgyeket. A különbség nem csekély, hiszen a megszokott normál 230 cm. helyett, ezek 380 cm szélesek! Az útburkolaton színes megkülönböztető felfestés, valamint a falon kalocsai mintával is ellátott „HÖLGYPARKOLÓ” felirat teszi teljessé ezt a kezdeményezést.

Fotó : corvinusradio.hu

Összességében maga az ötlet szerintem jó! Példás, hogy kialakítanak szélesebb parkolókat, ez tényleg egy szimpatikus elhatározás! Több országban van ilyenre példa, (persze nem így elnevezve) és nagy népszerűségnek örvend!

A több gyermekkel érkező, babakocsival és egyéb „túlélőeszközökkel felfegyverkezett” anyukáknak (és apukáknak is!) ez jelentős segítség lehet kiszállásnál, beszállásnál egyaránt! A nagyobbacska gyerekek, amúgy is hajlamosak arra, hogy komoly sportot üzennek abból, hogy az ajtót teljesen ki kell nyitni, (persze lendületből) viszont így elkerülhető, hogy a szomszédos autó festése sérüljön!  Ritkán dicsérek, de most komolyan mondom, biztos vagyok benne, hogy a jóindulat vezérelte a megrendelőt!

No, de nézzük csak, mi is a baj ezzel az egész „produkcióval”!

A kifogásolható része a megnevezésnél kezdődik: HÖLGYPARKOLÓ! Hölgyek részéről akár sértő is lehet a megnevezés, hiszen azt sugallja, hogy ők nem olyan jó pilóták és bizony szükség van szélesebb parkolókra, hogy biztonságosan álljanak be a gépjárművükkel! Urak részéről is felmerülhet a probléma, hiszen joggal kérdezhetik, hogy a hölgyeknek miért jár külön parkoló? A jogosítvány mindenkinek ugyanolyan, nincs benne megkülönböztetés! De ha már ilyen „kedveskedési láz” van, akkor rájuk is gondolhatna az önkormányzat! Ők pl. szerelőaknával ellátott beállót szeretnének, „PASI SUFNITUNING PARKOLÓ” felirattal!

A kalocsai mintába most különösebben nem is bonyolódnék bele, talán csak annyit, hogy vajon miért kell egy szép hagyományokkal rendelkező tradicionális mintát, egy parkoló falára festeni, rangján alul kezelni, mondhatni, elcsépelni! A kalocsai minta szép anyagra, ruhára hímezve, kézműves tárgyak díszítésre használva, na de egy parkolóban falfestésnek! (A „faleveles” megoldás jobb választás szerintem!) Nem tudom, nekem ez így nem nyerte el a tetszésem, de persze nem vagyunk egyformák, ettől még van, akinek tetszik!

 

Fotó : corvinusradio.hu

Na de komolyra fordítva a szót, valóban szerencsétlen a név választás. A „CSALÁDI PARKOLÓ” sokkal találóbb lenne, persze akkor is lehetne kifogásokat találni, például a magányos emberek részéről és valljuk be jogosan! Így a javaslatom egy semleges elnevezés lenne, mondjuk az egyszerű és snassz, „NAGY MÉRETŰ PARKOLÓ” felirat! Aki úgy érzi szüksége van nagy helyre, hát parkoljon oda! Ennyi, nem kell túlcifrázni.

Arra is gondoltam, ha esetleg tudatos volt az elnevezés marketing szempontból! Ez esetben én szeretnék elsőként gratulálni a „keresztszülőnek”! Egyrészt, a szerencsétlen elnevezés miatt, szinte az egész ország értesült most arról, hogy nálunk eleve van ugye mélygarázs! Másrészt a negatív reklám sokszor többet ér, mint egy fizetett propaganda, (ez nyilvánvaló Michael Jackson marketing stábja óta) így tényleg le a kalappal!  Költséghatékony, jó reklámfogás! Viszont ha már minden média, újság foglalkozott vele, nem szabad elfelejteni az átkeresztelést és akkor még egy ingyen „reklámkört” lehet menni a pakolóbiznisszel!

De ne a rosszat keressük mindenben! Érdemes pozitívan megközelíteni a dolgot! Lesz hat darab frankó, szélesebb parkoló, amit végülis ugyanúgy használhat bárki, ahogy a többit, viszont biztosan lesz egy-két család, aki örömmel nyugtázza ezt az újabb soproni lehetőséget! 

Köszönet érte az önkormányzatnak és az üzemeltetőnek a Sopron Holdingnak!

(Információm szerint már fontolóra vették az elnevezés módosítását a visszajelzések miatt, vajon milyen elnevezés lesz a befutó?)

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com