Browse By

Javult a földút minősége a kosárház mellett

Rendszeresen közlekedem kerékpárral Balf és Sopron között a 8518-as számú úton. Sopron felé haladva alkalomadtán rátérek az alábbi térképen pirossal jelzett földútra, amely összeköttetést biztosít a 84-essel. Már csak azért is hasznos ezt az útvonalat választani, mert ennek segítségével elkerülhető a kb. a kiskertektől kezdődő emelkedő, aminek kerékpárral nem túl kellemes nekivágni. Arról nem is beszélve, hogy ha éppen csak a város szélére megyek, pl. a bevásárlóközpontokhoz, akkor jókora kerülőt spórolhatok meg vele.

A probléma csak az, hogy ez a földút igen rázós és nem túl tömör, így igénybevehetőségét erősen meghatározzák az időjárási körülmények. Ezért is örvendetes, hogy néhány hete kővel szórták le a közvetlenül a Kosárház mellett húzódó, kb. 200 méteres szakaszt (piros kiemelés az alábbi térképen).

Az alábbi, szeptember 20-án készült képen látható az újonnan elterített kőréteg:

Jó lenne, ha a jó példa folytatódna és idővel kialakulna itt egy kis forgalmú, a 84-est a 8518-assal összekötő tömör, kerékpározható mezőgazdasági út. Persze az sem ártana, ha az utat belekötnék a közeli körforgalomba.