Menü Bezárás

Jöhet a somfalvi útzár – Tovább nőhet a 84-es/16-os út forgalma

Egyre valószínűbb, hogy az Ágfalvát Somfalvával összekötő Güterweg időszakos lezárásra kerül. A végleges döntést hétfőn hozzák meg, ha tényleg elfogadják, akkor hétköznapokon 5 és 8, illetve 16 és 19 óra között nem lehet majd a munkába igyekvőknek ezt az útszakaszt használni. A korlátozás alól kivételt képeznek majd a mezőgazdasági járművek, illetve a kerékpárosok. Az út forgalma napi 2300 autó, ami jóval túlteljesíti azt, amire tervezték, és sok somfalvi, és ágfalvi is sérelmezi a településükön áthaladó megnövekedett forgalmat. Az útszakaszt főleg a Nagymarton és Bécsújhely felé igyekvők használják, számukra alternatíva lehet, sőt, igazából eddig is a legjobb megoldás lehetett volna a VASÚT, mely óránként/félóránként közlekedtet vonatokat Sopron és Bécsújhely között.

A döntéssel egyébként a forgalom nagy része valószínűleg átterelődik majd az amúgy is totálisan túlterhelt 84-es/16-os útra, így további, nagyobb dugók várhatók Sopron belterületén, illetve a cinfalvi cukorgyár környékén is.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .