Kábellopás-sorozat a Fertővidéki HÉV-en

Browse By

Múlt hét csütörtökön számolt be az osztrák Kurier arról, hogy vörösréz kábellopás miatt megbénult a reggeli hivatásforgalom a Fertővidéki Helyi Érdekű Vasút (Fertőszentmiklós – Pomogy – Nezsider) vonalán. Akkor 6000 Euro kárt okoztak az ismeretlen elkövetők.
Ma reggel egy újabb kábellopás történt a vonalon, ami miatt 11.06-ig nem jártak a vonatok. A mai esettel együttvéve ez már az ötödik kábellopás volt két hónapon belül az FHÉV osztrák szakaszán.

Rövid időn belül az ötödik kábellopás Pomogy és Nezsider között. Megint álltak a vonatok, mindez a reggeli hivatásforgalom közepén. (fotónk illusztráció)

A múlt heti eset kapcsán Alfred Szuppin, a GYSEV osztrák vállalatigazgatója a Kuriernek adott tájékoztatásában elmondta, hogy az első lopások hatására két hétig folyamatos járőrözést tartottak, ám ez nem vezetett eredményre. Mivel a bűncselekmények továbbra is folytatódtak Kelet-Ausztriában a Szövetségi Bűnügyi Hivatal egy “színesfém” speciális osztagot állított fel, a profi elkövetők felkutatására, akik minden bizonnyal Magyarországról, Romániából vagy Bulgáriából érkeznek. A lopáskedv visszaszorítása érdekébe a vasút folyamatosan próbál átállni az acél vezetékekre.
A mai eset részleteiről még nincsenek bővebb információk.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com