Kerékpáros útjelző táblák

Browse By

Sopron egy érdekes pontja a kerékpározás világának, pedig a kerékpározás szerelmesei, vagy csak simán kerékpározók itt is szép számmal akadnak. Kerékpárosok számára kijelölt út alig van, az is úgy-ahogy, valahol egyszerűen eltűnik az út, majd újra folytatódik, egyszóval vannak még hiányosságok. Nem beszélve a felfestésről, ami nem hogy hagy némi kivetni valót maga után, hanem konkrétan rossz. Aztán itt vannak a táblák. A következőkben a Sopron környékén (Fertőboz, Balf, Ágfalva, tehát Magyar oldalon) fellelhető kerékpárosok számára (is) kijelölt útvonalakat jelző táblákat mutatnám meg.

http://static.indafoto.hu/swf/photo_stream.swf
Az esetenként rossz minőségű kerékpárutak rendbetétele mellett az egyik leglényegesebb dolog lenne szerintem ezen jelölések egységesítése, az egymásnak ellentmondó táblák cseréje, kerékpárút számozás bevezetése. (meg aztán van itt még egy-két dolog, amit anatomy és Herion kollégám két bejegyzésben már megemlített).
Itt van egy terv, hogy szerintem körülbelül hogy is kellene kinéznie az egységesítés után:

(katt a nagy mérethez)

Aztán van itt még egy általam készített térkép, amin kékkel a jelenlegi, magentával pedig az általam “megálmodott” és alacsony költségvetésből finanszírozhatónak ítélt útvonalakat jelöltem:
  • Levente

    Szép, szép, de nekem a tábla kicsit sűrűnek tűnik.
    Jó ez csak egy példa ha csak 2-3 útirány van rajta az elmegy, de egy iylen táblának akkorának kell lennie, hogy legalább 30-40km/h-s sebesség mellett is könnyen elolvasható legyen.

  • Levente

    Amúgy meg a bicikliutaknak is csak akkor van értelme, ha kellően szélesek, és teljesen függetlenek a gyalogos forgalomtól, a gyalogosok még véletlenül se tudjanak rámenni.

  • Ezek a táblák a kerékpárutak elejénél lennének, az első a Tómalom utca tetején – a körforgalomnál, a második pedig a Győri úton, a Tesco mellett. természetesen nem mértem le, csak körülbelüli távolságok vannak kiírva.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com