Kerékpárút-építés kezdődött

Browse By

Végre elkezdődött a Sopron-Klingenbach (Kelénpatak) határátkelőtől a Tercia Hubertus étteremig tartó kerékpárút/kerékpáros útvonal/közös használatú út építése. Egyelőre a határátkelő épületeinél a határkőtől az egykori műszaki zár nyomvonala előtti pár méterig van meg az út, pontosabban az alapozás. Ez a rész könnyebben kivitelezhető, mert eredetileg is volt itt földút, ráadásul a “nyugati zöld” jelzésű turistaút pontosan ezen a nyomvonalon fut.

Innentől az Arcus melletti útig viszont a susnyást kell először kiirtani, amit már meg is kezdtek, aztán jöhet az alapozás satöbbi. Innen felmegy majd a jelölt kerékpáros útvonal a jelenlegi úton, majd aztán valamerre továbbhalad, valószínűleg a Hubertus kilátó alatti, jelenleg földúton, mely a piros vonal jelzésű turistaút is egyben.

Hogy a határkőtől aztán mi fog történni Ausztria irányába, arról egyelőre sejtésem sincs, ott még munkafolyamat kezdemény sem tapasztalható, egyedül talán annyi, hogy nyírva van a fű.

Egyébként kb 100 méterre onnan kezdődik egy makadámút, mármint osztrák oldalon, ami beletorkollik konkrétan a kelénpataki Pußtaweg-be, ami egyben a B31 illetve a Vasfüggöny fedőnevű kerékpáros útvonal is. Ugyanakkor a határátkelő túloldalán található egy kerékpárosoknak szóló tábla Wien felirattal, ami a régi klingenbachi országútra vezet. Hogy oda hogy lehet majd átjutni, az számomra rejtély, mindenesetre inkább ezt a Pußtaweges megoldást kellene erőltetni. Azt pedig nagyon remélem, hogy nem lesz az a Fertőújlak-effektus, hogy a határkőnél vége az útnak, aztán onnan mehet mindenki, amerre lát.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com