Browse By

Két ünnep között

Alig lett vége a Karácsonynak, máris megjelentek a szokásos szilveszteri árusok többek között a Várkerületen. Szokás szerint árulják a gyengébb pirotechnikai szerű eszközöket, maszkokat, műhajat, de őszintén, ti láttatok már valakit, aki az Új évet egy vacak műanyag Mickey egér álarccal a fején ünnepelte? De még ha valami normális minőségű, és egész fejet befedő maszkokról lenne szó, de neeem, ezek ilyen kis semmit nem érő gyerekjátékok. Aztán a pirotechnikai eszközök, ugyan mi értelmük van? Szilveszter este nem szabad háziállatot kint hagyni a kertben, vagy utcán, mert sicher, hogy félelmében megtámad valakit, vagy eltűnik. Nem beszélve a környezetszennyezésről, nem, csak a mindenfelé szétszórt maradványokra gondolok, hanem a levegőszennyezésre is. További “kiegészítők” között, szerintem újdonságként idén megjelent a pa-pa-pa-partyszemüveg is.

Egyébként a képeken érdemes megnézni a kontrasztot, az Adventi vásár bódéi közül a többség még áll, ahogy a színpad is, viszont mellettük már a szilveszteri árusok sorakoznak. Egyébként nem elítélendő módon több vásári házikó újra kinyitott, és igazuk is van, sokan sétálgatnak ezekben a napokban a Várkerületen, akik fogyasztanak is.

A városban egyébként -szokás szerint- körülbelül teljes a káosz, egyik bolt kinyitott, a másik nem, a buszok szombati menetrend szerint járnak, ezért a totemoszlopok ki vannak kapcsolva, de a buszokon megy az utastájékoztatás, ami olyan járatokat is bemond átszállási lehetőségnek, amik hétköznapi menetrend szerint lennének, és gondolom a beharangozott visszaváltási roham is megkezdődött, úgyhogy van itt minden.