Közérdekű közlemény! Önkormányzat vs. Dr. Bedi Csilla !

Browse By

Már csak két nap van hátra a demonstrációig, amit a szülők szerveznek Bedi Csilla doktornőért, akihez a szülők és a gyermekek egyaránt ragaszkodnak! Az esemény, Sopron város Fő terén lesz, 2013.08.07.-én 10.00 órakor!

Ma, hivatalos közleményt adott ki az önkormányzat részéről Kuslics Balázs sajtófőnök, az üggyel kapcsolatban!

Az Ikvahír is megkapta ezt a sajtóközleményt, (Köszönjük!) amit természetesen közreadunk, valamint megkaptuk Dr. Bedi Csilla válaszát is erre a sajtóanyagra!

Az önkormányzat sajtóközleménye:

 

Természetesen helyt adunk a válasznak is, hiszen ez a dolgunk!

A választ megkaptuk Dr Bedi Csillától is,  (Köszönjük!), mint Hivatalos Sajtóközleményt!

A válasz itt olvasható :

Az ügy egyre érdekesebben alakul! Vajon nem lenne egyszerűbb rendezni a vitás kérdéseket és a soproni szülők/gyermekek érdekeit szemelőtt tartva egy együttműkődési-szerződést megkötni?

Folytatás szerdán !!!

 

 • Pingback: HOGYAN LOPJUNK PRAXISJOGOT? TANÁCSOK POLGÁRMESTEREKNEK | IGAZ NEM IGAZ()

 • Dr. Ugrai Tamás

  Sajnos az Önkormányzat 2000 óta, – amióta bevezetésre került az Önálló Orvosi Törvény, és akik 2001-től praxist vásároltak (mint Dr. Bedi Csilla is), a lakás értékű milliók kifizetésével megvásárolták az adott körzet betegadat kezelési és közpénzkezelési jogosultságát kizárólagossággal, – ezt a mai napig nem érti. Ennek a törvényi kötelezettségnek a folyamatos teljesítéséért fizetnek a magánvagyonukból milliókat ki az orvosok.
  A tulajdonjog megszerzése után közvetlenül a hatóság, hatósági bizonyítványban is ezt kötelezővé tette ugyanígy az Önkormányzat számára is, mely lefordítva azt jelenti, hogy az Önkormányzat az alapellátásról való “gondoskodási kötelezettségét” kizárólag a működtetési jog tulajdonosával (Dr. Bedi Csillával) biztosíthatja. Ezt egyébként a 2002. július 1-től betartandó önkormányzati Körzethatár Rendelet is kötelezően előírja az Önkormányzat számára is.

  A betegadatok kezelésére szóló törvényi utasítást pedig jogszerűen nem lehet felülszerződni az érintett törvényi kötelezetteknek, mert ez jogilag semmis.
  Minden jogász tudja (a jegyzőnek is tudnia kellene) azt, hogy a hatósági bizonyítvány a közigazgatási törvény (Ket) hatálya alá tartozik. A Ket-el szemben pedig a szerződéskötések szabályozása a Polgári Törvénykönyv (Ptk) hatálya alá tartoznak. A Ket-el szemben a Ptk csupán háttértörvény, így a jelen esetben hatálytalan.

  Mindezek értelmében az Önkormányzat tulajdonjogot, jogrendet, adatvédelmet és közbizalmat sért, illetve veszít a jelenlegi, sokszorosan törvénysértő magatartásával.

 • Pingback: BIZALOM. AZ ALAPJA A SZERVILIZMUS | IGAZ NEM IGAZ()

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com