Különvonat újratöltve

Browse By

Hírblogunk folyamatosan nyomonkövette a Sopron-Oberloisdorf (Felsőlászló) vasútvonal körüli megszüntetés mizériát. Mint ismeretes az egykori Sopron-Kőszeg HÉV máig fent maradt szakaszán a 2012. évi menetrendváltással leállította a teherszállítást a Rail Cargo Austria. Ezáltal több eddig vasúton szállítató cég kényszerült a közúti szállítmányozásra. Ez éves szinten körülbelül plusz 3000 kamiont jelent Burgenland útjain. A döntés ellen való tiltakozás érdekében 2012.12.02.-án különvonat indult Sopronból Oberloisdorfba. A különmenet nagy népszerűségnek örvendett a helyiek és a vasútbarátok körében is, Ausztriából és Magyarországról is egyaránt érkeztek utasok.

A 2012.12.02.-án közlekedett különvonat a magyar vonásokat megtartott Markt St. Martin (Sopronszentmárton) állomásépülete előtt áll. (fotó: Iváncsics Gergely)

A nagy érdeklődésnek köszönhetően az osztrák szervezők egy újabb különvonat megszervezését vállalták fel, a mostanra már forgalom nélkül maradt mellékvonalon. 2013.03.17.-én egy GYSEV 247 típusú motorvonat fog újra a vonalon közlekedni, lehetőséget biztosítva az érdeklődőknek a részvételre. A menet a szervezők szerint valószínűleg az utolsó személyszállító vonat lesz a vonalon, hiszen az ÖBB végleg fel akar hagyni a vonal üzemeltetésével. Ezután már csak a Sonnenland Draisinentour Gmbh hajtányaival lesz lehetőség a magyar vonatkozású osztrák mellékvonal bejárására.

A vonat a tervezet szerint 13.00-kor indul a soproni állomásról és várhatóan 17.00-ra tér vissza oda. A szervezők magyar állampolgároknak 5500FT-os egységáron biztosítanak jegyeket. Jelentkezni emailben lehet és lehetőség lesz jegyvételre vasárnap a vonat indulása előtt is (érdemes azonban erről is emailben egyeztetni). A jelentkezéssel kapcsolatos német nyelvű információk itt érhetőek el, illetve a Facebookon.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com