Logikátlan táblázás a Hubertusz kerékpárúton

Browse By

Már ősszel, mikor javában zajlott a Hubertusz kerékpárút (vagyis kerékpáros útvonal) építése, felfigyeltünk nattomi kollégámmal arra, hogy a kitáblázással valami nincs rendben. A Tercia Hubertus parkolójától egészen EDDIG a pontig jó a kitáblázás, ami így néz ki:

Utána, valószínűleg a város belterületének határától viszont sikerült megalkotniuk egy olyan táblakombinációt, ami sehogyan sem jó. Van egy hagyományos kék kerékpárút tábla, ízlés szerint felül vagy alul, a lényege viszont az, hogy oda csak és kizárólag kerékpárral (és külterületen robogóval) lehet felhajtani. A másik tábla pedig átmenő forgalom tilos, kivéve célforgalom.

Tehát ha így nézzük, gyakorlatilag egy kerékpárút, ahova a kerékpáros sem hajthat be, kivéve ha célforgalomnak érzi magát. De mivel bármiféle kivételezésnél kerékpáros behajthat, így jelenlegi kitáblázás szerint gépjárműforgalom nem haladhat erre egyáltalán. Márpedig halad, és jelentős, hiszen itt utcák, lakóházak is vannak, a rengeteg kiskertől nem is beszélve. A gépjárműforgalomnak pedig ez az eredménye:

A kitáblázással a következőt kell tenni: a Király-tölgy sorig a kék helyett az a zöld tábla legyen, a Király-tölgy sortól a kilátó utáni kereszteződésig legyen kerékpárút, átmenő forgalom tilos nélkül, arra csak ne járjon senki gépjárművel (vagy legyen az is zöld táblás). A kereszteződéstől az újonnan aszfaltozott, Arcustól induló, immáron zöld táblával jelölt szakaszig pedig ismételten legyen zöld tábla. Bónuszként egy felesleges bringagyalog tábla a Terciánál:

Arról már ne is beszéljünk, hogy mennyire sikerült a többnyelvűséget alkalmazni:

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com