Megszállják Sopront a varjak?

Browse By

Az alábbi képek 3 nappal ezelőtt készültek. Köztudott, hogy rengeteg varjú (kánya? holló?) lakik a Pap réten, a nagy platánfák tetején. Ugyanakkor sokszor az itt fellelhető populációnál több madarat is lehet látni a városban, az alábbi képeken például a Posta palotát foglalták be, de régebben láttam őket a Győrikapunál is, az egykori INTERFRUCT tetején, illetve tegnap is mint felhő borították be az eget ezek a madarak. Vajon honnan jönnek, mit csinálnak a városban?

Ha van információtok arról, hogy ezek a madarak hol élnek, esetleg láttátok őket még máshol is a város környékén, írjátok meg nyugodtam kommentben!

 • xcarlos

  Épp ma délután láttam egy gyanús, fekete felhőt mozogni a város K-i része felett… nem egy örömteli látvány.

  Egy apró megjegyzés..
  A “kánya” kicsit pontatlan meghatározás, továbbá sajnos sokan keverik össze a varjúval.
  A “kányaalkatúak” védett, ragadozó madarak alcsaládjára utal.
  Az országban a barna- ill. vörös kánya fordulhat elő.

  http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1nyaform%C3%A1k

  Péter

 • Gonzai

  A Szennyvíztelep és a Gysev között rendszeresen megtalálhatóak. A gyümölcsösökben még az almát is szétverik.

 • drbuboo

  Üdv! Nem tudom, mostanában hogy áll, de amikor az egyetemen tanultam, a botanikus kert nagy platánfáin is hatalmas telep volt, talán még nagyobb, mint a Pap réti.

  A madarak hangjuk alapján varjak, legvalószínűbb, hogy vetési varjak, és csókák. Szőrkőletkor egyébként rendszeresen keresztülrepülnek a belváros fölött, kicsit hitchcockos hangulatot keltve.

  Egyébként városi környezetben kb. annyira ártalmatlanok, mint a galambok, falun már okozhatnak némi kárt (gyümölcsös, tyúkudvar, stb.)

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com