Mély úton a köztisztaság

Browse By

Nagyon rosszak ezek a szóviccek? Elképzelhető, mégis, a cikk címe leginkább abból fakad, hogy a pénteki nap folyamán utam a Mély út felé vezetett. (és nem Mély kút, ahogy a Kisalföld írta múltkor). Régebben is probléma volt arra az illegális szemétlerakás, ami valószínűleg abból fakadhat, hogy a most már Gombocz Endre utca végében valamikor szeméttelep(?) működött, legalábbis kölyökkoromból rémlik valami. Persze az már évtizede bezárt, az emberek viszont azt hiszik, hogy a környék továbbra is szemétlerakó.

GePaRdLaCeE: WP 000685 (Custom)

Pár éve volt itt szervezett szemétszedés, illetve van figyelmeztető tábla is, hogy “nemkéne”, mégis sokan ide hordják a felesleges cuccaikat. A probléma viszont nem csak a város ezen részére korlátozódik, sajnos. A Virágvölgyben lejjebb haladva újabb illegális szemétkupacokra lehet figyelmes az ember, általános trend, hogy ahol egy talpalatnyi elhanyagolt terület keletkezik, (pár évig nem művelnek egy szőlőt, kertet stb…) és nincs bekerítve, oda elkezdik pakolni a hulladékot. És ez az elkövetkezendő években valószínűleg csak súlyosbodni fog, hiszen ha a harkai úti szemétlerakót bezárják, Csérre már nem lehet csak úgy elvinni egy rossz televíziót, vagy egy nagy rakás egyéb hulladékot.

GePaRdLaCeE: P3090365 (Custom)

Minden esetre azt tanácsolom mindenkinek, amit szelektíven lehet gyűjteni, például üveget, műanyag flakonokat, papírt, azt szíveskedjen mindenki szelektíven is gyűjteni, használt, de még ép ruháinkat pedig szintén gyűjtőkonténerekbe lehet tenni, és azt rászorulók kaphatják meg. Ezen kívül ugye minden évben van lomtalanítás, ami szinte házhoz jön, és gyakorlatialg bármit oda lehet dobni, és végül a MÉH, ahol bizonyos dolgokért még pénzt is kaphatunk.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com