Menetrendváltozások a Raaberbahnon

Browse By

Fontos változásokra kell számítaniuk az utasoknak a GYSEV Sopron-Ebenfurth vasútvonalán. Vágányzár, majd menetrendmódosítás is életbe lép augusztusban. Elsőként 2013.08.15.-től 09.01-ig vágányzár lesz Vulkapordány(Wulkaprodersdorf) és Ebenfurth között, emiatt az összes vonatot az érintett szakaszon vonatpótló buszokkal pótolják. A “Schienenersatzverkehr” felirattal jelölt buszok Vulkapordányban, Szárazvámban és Ebenfurtban az állomások előtti buszmegállóból indulnak, illetve érkeznek, kivétel Lajtaújfalu, ahol a Seerestaurant és a Hauptplatz nevű megállókban állnak meg a buszok. A buszos pótlás miatt kb. 10 perces késéssel kell számolni. A GYSEV vágányzári menetrendje szerint kiesnek a közvetlen Kismarton(Eisenstadt) – Vulkapordány – Ebenfurth viszonylatú regionális vonatok. Ezeket nem pótolják busszal az érintett szakaszon.
A GYSEV osztrák oldalán található másik hirdetményből azonban kiderül, hogy a vágányzár megszűntével se kívánják tovább közlekedtetni ezeket a járatokat, így a közvetlenül, átszállás nélkül 2 pár vonat kivételétől eltekintve nem lehet elérni a burgenlandi tartományi fővárost Ebenfurth, illetve Wiener Neustadt felől augusztus 15.-től. Fontos megjegyezni, hogy ez az intézkedés nem érinti a Sopronból Bécs felé tartó utasokat, hisz ezek a vonatok mind változatlanok maradnak.
A vonatritkításnak hála tovább romolhat az utóbbi időben amúgy is meggyérített burgenlandi közösségi közlekedés, illetve romlik a tartományi főváros megközelíthetősége: Sopron, illetve Ebenfurth felől is marad a vulkapordányi átszállás (igaz ez jól összehangolt)…
Bővebb infó németül: www.raaberbahn.at

Eisenstadt Dél-Burgenland irányából szinte már csak átszállással elérhető. Fotó: www.b-mobil.info

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com