Browse By

Multik helyett: Vásárcsarnok

Mára városunk egyik nagy problémája lett, hogy a rengeteg betelepült multi gyakorlatilag megöli a kiskereskedőket, elég csak megnézni a Várkerületet, mennyi üres üzlethelyiség található. Ennek ellenére a jelenlegi vásárcsarnok elég kihasználtnak tűnik, noha az állapota és nyitva-tartása nem épp a legjobb. Elhelyezkedése kimondottan jó, hiszen a belváros közvetlen közelségében található, illetve ahogy elnéztem, a termények minőségével sincs probléma. A piac ugyebár két részből áll, a falakon kívül a többségében kínai ruházati illetve egyéb cikkeket árulják, belül pedig az élelmiszereket, de található ott vendéglátóipari egység is. A problémák ott kezdődnek, hogy a falakon belüli rész például úgy néz ki, mintha a 80-as évekből maradt volna itt, vasbeton minden, egyszóval nem modern.

A nyitva-tartásról annyit, hogy táblán kiírva csak a télit találtam meg, az pénteken 06:00-15:00-ig szólt, ami szerintem orbitális hiba, hiszen a dolgozó emberek többsége általában estefelé ér rá, és tud bevásárolni menni, elég csak megnézni ilyenkor a TESCO vagy a PLAZA parkolóját, tele van… Arról már nem is beszélve, hogy a ruhaneműket árulók már 11.30(!)-kor félig össze voltak pakolva, nem tudom, délután már miért nem árulnak?

Ha az ember erdőben gombát szed, itt azt is be tudja vizsgáltatni, hiszen van “Gombavizsgáló állomás”, ami viszont már 9.30(!!!)-kor bezár.
Az épület kívülről sem a legjobb állapotban van, illetve a környék is elég elhanyagolt, a falak összetag-elve, összegraffitizve, a vakolat omlik, nyíratlan a fű, de van itt üres, eladó telek, illetve üres üzlethelyiség is, a Kitzinger Sport egykori üzlete évek óta üresen áll, ők ugyebár kiköltöztek a Family Centerbe.Végezetül: A városi piac jó helyen van, könnyen megközelíthető akár tömegközlekedéssel is, és kihasznált is, mégis az árusoknak nem épp ideális körülmények között kell dolgozniuk. Javasolnám a hely teljes felújítását, a környék rendezését, valamint a nyitva-tartás kinyújtását, hiszen az biztos, hogy a termékek minőségére nem lehet panasz.