Friss : 2013.07.21. Sopron a fesztiválok városa … az ügy folytatódik … a doktornő nem adja fel !

Browse By

 

Hangsúlyozni szeretném, hogy igyekszem semleges tájékoztatást adni a történésekről, és az olvasókra bízom, hogy kinek adnak igazat. Bár nehéz ez így, hiszen mint érintett szülő engem is felkavarnak a történések és igen, én is aggódom. Az elsődleges célom azonban, hogy tájékoztassak, hiszen az ezzel kapcsolatos előző írásomat, közel 16000 látogató tisztelte meg figyelmével és kért meg arra, hogy kísérjem figyelemmel a fejleményeket. Igyekszem ezt tenni és köszönöm, hogy minket választanak, mint hírforrást.

Hétfő reggel 8 óra, Lenkey utca, orvosi rendelő, ott vagyok!

Elmondanám, hogy a média képviselete elmaradt, bár később halottam egy szülőtől, hogy az épület előtt a helyi Pulzus Tv autója lassított, de aztán továbbhajtott. Nem szemrehányásként mondom, csak tényként közlöm. Bár zárójelben megjegyzem, egy országos televíziós csatorna  már érdeklődött az ügy iránt nálam, talán sikerül a szülők kérésének eleget tenni, és hallatni tudják a hangjukat, de legalább egy beszámoló lesz róla. A doktornő érdekében és engedélyével én megadtam nekik Dr. Bedi Csilla elérhetőségét.

A doktornő megérkezik az asszisztensével és felmegy az I. Emeletre a rendelője ( sicc! ) elé, ahol már több szülő és kisgyermek várja. A doktornő azonnal a szülők rendelkezésére áll és igyekszik teljes tájékoztatást adni a jelenlegi helyzetről ( az előtérben ), illetve a gyermekek ellátását érintő lehetőségekről. Rengeteg kérdés hangzik el, amire a válaszokat azonnal megkapják a szülők, azonban vannak olyan jellegű kérdések, aminek megválaszolása képtelenség, hiszen a doktornő sem tudja, hogy mi lesz a továbbiakban. Mindenki a segítségét ajánlotta, és együttérzését, támogatását fejezte ki a doktornőnek. Közel 20 perce tartott a beszélgetés, amikor a folyosó elején lévő irodából egy hölgy jelezte, hogy fáradjon be a doktornő az irodába, így félbeszakadt a szülőknek szóló tájékoztatás, akiknek még rengeteg kérdésük volt.

Lehetőségem nyílt bekísérni a doktornőt az irodába, egyrészt, mint tanú, másrészt, mint érintett szülő, harmadrészt a kamera a nyakamban volt, mint blogger vagy mondjuk mint média. ( sicc! ) Ez az irodában feltűnést is keltett, hiszen rögtön tisztáztuk az Önkormányzat képviselőjével valamint az ÁNTSZ-t képviselő hölggyel, hogy nem készíthetek hangfelvételt illetve a fényképezéshez sem járulnak hozzá. Azonban a doktornőtől rendelkeztem hozzájárulással, így sikerült úgy fényképeznem az irodában, amin csak ő van rajt. (Félsiker, de hát ez is valami.)

 

Alapjaiban nagyon közvetlen beszélgetés kezdődött, nem egy nagyon hivatalos párbeszédet kell elképzelni, mint mondjuk egy bírósági tárgyalást. Az önkormányzat képviseletében eljáró úr (aki osztályvezetői feladatokat lát el a hivatalban) egyébként igyekezett nagyon rövidre fogni a rábízott feladatot, ami leginkább a rendelőről illetve a rendelőben található tárgyak tulajdonjogáról, illetve a működési engedélyről szólt. Ezek írásban rögzítésre kerültek, majd ő távozott is az irodából.

Az ÁNTSZ-t képviselő hölggyel való megbeszélés következett. Meg kell, hogy mondjam, mert az őszinteséghez tartozik, egyébként, mint magánember szimpatikus emberről beszélünk, de jelen esetben, mint hatóság volt jelen ezen az eseményen és a feladatainak ellátását igyekezett szem előtt tartani.

A doktornőnek lehetősége nyílt hivatalos kérdéseket feltenni, amire azonban a helyszínen nem kaphatott választ, de jegyzőkönyvezni lehetett. Az álláspont az volt arra, hogy miért nem kaphat választ a helyszínen, hogy majd írásban kap válaszokat! Ez azért érdekes volt illetve inkább érthetetlen, de ez van. Válasz majd írásban.

Lezajlott a jegyzőkönyvbe vétel, majd jött a kritikus pont.

Felkérték a doktornőt, hogy adja át a praxisához tartozó adatokat, amik ugye a hozzá tartozó gyermekek adatait tartalmazza. A doktornő a praxisjogára hivatkozva, nem adta át azokat, és elmondta, ha átadja, akkor törvényt sért, amit nem szeretne. Ekkor az ÁNTSZ képviselője elmondta, hogy ez esetben a rendőrséget kénytelenek kihívni, hogy segítsenek az általuk képviselt álláspont érvényesítésében. Dr. Bedi Csilla azonnal mondta, hogy együttműködik a rendőrséggel és a rendelkezésükre áll, hívják őket nyugodtan.

Közben az ÁNTSZ jogi képviselője telefonon csatlakozott a megbeszéléshez és igyekezett meggyőzni a doktornőt, hogy adja át az adatokat és kerüljék el a rendőrségi közreműködést. Miután ez sem járt sikerrel, értesítették a rendőrséget!

Közben az ÁNTSZ-t képviselő hölgy a folyósón maradt szülőkhöz kiment, és igyekezett tájékoztatást adni a helyzetről, ahol elmondta azt is, hogy Dr. Mikola Zsuzsa fogja helyettesíteni Dr. Bedi Csillát. Véleményem szerint nem lett túl népszerű az ÁNTSZ-es hölgy, de ez esetben ez érthető. (Én is elhagytam az irodát közben!) Mondjuk legalább megpróbált kommunikálni az egybegyűltekkel. Az is valami.

A helyszínen ekkor már közel 60-70 ember várta a fejleményeket és egymástól kérdezősködtek, hogy vajon mi lesz a folytatás.

Visszamentem az irodába, aláírtam a jegyzőkönyvet, megköszöntem a lehetőséget a doktornőnek, hogy figyelemmel kísérhettem a történéseket és lehetőséget bíztosított arra, hogy tájékoztathassam önöket!

Ő is megköszönte, hogy megpróbálok hangot adni a történéseknek, és arra kért tolmácsoljam mindenkinek;

Köszöni a szülői, emberi támogatást, a sok kedves megnyilvánulást, a szeretetet, és ígéri, nem adja fel a harcot!

Kiléptem a folyósóra ismét, amikor megérkezett a rendőrség.

A folytatás?

Ki tudja, hogy merre vezetnek majd a történések, de egy biztos, a gyerekeknek már most hiányzik a doktor néni!

Szándékosan nem írtam neveket a cikkben, ami az önkormányzatot illetve az ÁNTSZ-t érinti, hiszen ez a dolog igazán nem rajtuk múlik szerintem, ők csak a végrehajtó testületek képviselői, akik a munkájukat látják el.

A szálak talán sokkal magasabbra vezetnek …

Ha minden igaz, az önkormányzat pár órán belül hivatalos sajtóközleményt fog kiadni az ügyben!

Mindenkinek a figyelmébe ajánlanám azonban azt szülői csoportot, akik a Facebookon próbálnak tömörülni, és segítséget keresni!

A csoport neve: Bedi Csilla doktornőt akarjuk!

Friss !!!

Internet 14.00 h. ( én ekkor találtam rá! )

Közben megérkezett a sajtóközlemény is és ahogy ígértem, helyt adunk ennek is!

Forrás : kisalföld.hu

Az ÁNTSZ intézkedése azért vált szükségessé, mert a bíróság jogerős döntésével dr. Bedi Csilla cégének működési engedélyét visszavonták – közölte a városháza.

Az ÁNTSZ a folyamatos betegellátás biztosítása érdekében a 7. számú házi
gyermekorvosi körzetben 2013. július 8-ától a gyermekorvosi feladatok ellátására ideiglenesen dr. Mikola Zsuzsannát jelölte ki, aki a Lenkey u. 1-3. I. emeletén rendel az alábbi időpontokban: hétfőn 9:30-12:30-ig, kedden 12:30-15:00-ig, szerdán 10:00- 12:30-ig, csütörtökön és pénteken 9:30-tól-12:30-ig. Tanácsadás hétfőn és szerdán 13:30-15:30-ig – olvasható a soproni városháza közleményében.

Az ÁNTSZ intézkedése azért vált szükségessé, mert a bíróság jogerős döntésével dr. Bedi Csilla cégének működési engedélye visszavonásra került.

A város valamennyi háziorvosának, így dr. Bedi Csillának is feladat-ellátási
szerződést ajánlott az önkormányzat. Az önkormányzat által felajánlott feladat-ellátási szerződést a háziorvosok aláírták, egyedül dr. Bedi Csilla nem volt hajlandó erre, annak ellenére sem, hogy az önkormányzat az eltelt másfél évben többször kérte ezt tőle.

Az ügyben dr. Bedi Csilla bírósághoz fordult, a bíróság pedig jogerős ítéletében jogszerűnek találta az ÁNTSZ határozatát, amelyben az visszavonta dr. Bedi Csilla cégének működési engedélyét. Ez tette szükségessé, hogy az ÁNTSZ a 7. számú körzet gyermekorvosi feladatainak ellátására helyettest jelöljön ki.

Ezzel összefüggésben az önkormányzat visszautasít minden olyan valótlan állítást, amely a szülőket és a közvéleményt félrevezeti – szögezte le Kuslics Balázs, sajtófőnök.

 

FRISS !!!

Dr. Bedi Csilla friss közleményt tett Facebook oldalára, ami a szülőknek szól :

Tisztelt Szülök!

Keddenként 16 h.-től 17 h.-ig még bemehetek a magánrendelésre a rendelőbe augusztus 7.-ig.
Minden kedden 16. órakor ott leszek a rendelőbe.
Ez idő alatt meg tudom vizsgálni a gyermekeket.

Közgyógy. igazolványra gyógyszert, útiköltség papírt, beutalót írni itt nem tudok, azt a “helyettesnek” kijelölt orvosnál kell kérni!!!!!!

Az ellátást természetesen ingyen teszem, mert törvényi kötelezettségem is számomra ezt megtenni.

Nem kell bejelentkezni!!!!!

Akit én állítottam be az utóbbi időben asztma gyógyszerre, és erről nincs szakorvosi javaslata(Major dr.-tól vagy Dobra dr.-tól), nyugodtan jöjjön oda ebben az időpontban, megírom a szakorvosi javaslatot. Innentől bármelyik orvos kedvezménnyel tudja írni a gyógyszert.Ez is ingyen van!!!!

Holnap 4-től a rendelőben vagyok.

Mindent köszönök szépen!!!!!!!!!

Üdvözlettel:
Bedi Csilla

 FRISS !!!

Sopron 2013.07.09-10.

 

Az ígéret szép szó, mi betartjuk, mert úgy jó!

Jelentkezünk, frissítünk!

IKVAHÍR GO-GO-GO !!!

 

Keddi hírek röviden!

 

Lenkey utca 1-3.

A tegnapi magánrendelésen sokan látogatták meg a rendelőt, ahol ingyenesen látta el a kis betegeket a doktornő! Mosolyogva, hiszen a munkája az élete és a gyógyítás a szerelme! Végre tudta fogadni a kis pácienseket, akik szintén mosolyogva üdvözölték Csilla nénit! A szülők elmondták, továbbra is kitartanak a doktornő mellett, és biztosították, hogy ha bármiben segíteni tudnak, örömmel teszik, ez „közös ügy”! Közben a megyei napilap munkatársai is a helyszínre látogattak és lehetőségük volt egy rövid beszélgetésre (interjúra) is a doktornővel.

A nagyon aktív „Facebook-os” támogatói csoport is kitett magáért, és elképesztő háttérmunkával igyekezett mindent megtenni, hogy különböző csatornákon keresztül elősegítsék a doktornő körül kialakult helyzet tisztázását és elérjék a közös célt!

 

Szerdai hírek !

 

A doktornő egy sajtóközleményt szeretne nyilvánosságra hozni, amit megkapott portálunk, így mi minden változtatás nélkül közreadjuk, éppen úgy helyt adva neki, ahogy azt önkormányzatéval is tettük!

(Igaz az önkormányzat nem kérte az Íkvahírtől, hiszen nekik hivatalos hírforrásokon kell kommunikálniuk, mi  mégis megtettük, mert a másik oldal álláspontjának is helyt kell adni, azt kívánja a „bloggerbecsület”! )

 Dr. Bedi Csilla sajtóközleménye!

 

Mit ér ma Magyarországon az alkotmányos védelem alatt álló tulajdont jelentő orvosi praxisjog?

 

Dr. Bedi Csilla csecsemő-gyermekgyógyász, gyermektüdőgyógyász szakorvos vagyok. 2006. május 1.-től dolgozom Sopronban házi gyermekorvosként. Megvettem ennek a körzetnek a praxisjogát, adásvételi szerződésem van erről. A praxisjog személyhez kötődő, vagyoni értékű- alkotmányosan védett tulajdon. Szerepel az illeték törvényben is. A praxisjog törvényi kötelezettséget jelent számomra a megvásárolt körzetben, esetemben a soproni 7. számú házi gyermekorvosi körzetben területi ellátási kötelezettséggel a betegek ellátására. Az egészségügyi alapellátás biztosítása az önkormányzat feladata. Praxisjog tulajdonos esetén a jogtulajdonos az ellátásra törvényesen kötelezett orvos. Az önkormányzatnak csak a tárgyi feltételeket kell biztosítani a lakosság számára. Az orvos az ellátást viszont csak vállalkozásán keresztül végezheti, mert a vállalkozással köt finanszírozási szerződést a Pénztár. Jelen esetben én vagyok a praxisjog tulajdonos orvos.

Az egészségügyi ellátás biztosítása nekem is ugyan olyan törvényi kötelezettségem, mint az önkormányzatnak a praxis velem való működtetése. A törvények betartási mindenkire nézve egyformán kötelező. Ezt két törvény is előírja. Mindkét törvény alapján az önkormányzatnak a praxisjog tulajdonos orvossal kell szerződést kötnie. Nem válogathat, tekintve, hogy csak egy tulajdonosa lehet a praxisnak. A praxisjog eladható vagy gyakorolható-ami maga a betegellátás. Más módon törvényes úton nem lehet tőle „megszabadulni”. 2012. január 1. óta próbálkozom az önkormányzattal szerződést kötni, de sikertelenül. A vállalkozás telephelyének jogszerű igazolására szerződést kért tőlem az ÁNTSZ. Mivel más okiratot igazolásként nem fogadtak el, még a Cégbírósági nyilvántartást sem, eljárást indítottak a vállalkozásom ellen, és visszavonták a vállalkozás működési engedélyét.

Bírósági pert indítottam, melyet elvesztettem. Nincs a vállalkozásomnak működési engedélye. Ez az eljárás nem érintette, és nem is érintheti törvényesen a személyemhez fűződő, alkotmányosan védett praxisjogomat, ill. praxisengedélyemet, továbbra is törvényi  kötelességem a betegek ellátása.

Az ítélet után ismét szerződéskötési szándékkal fordultam az önkormányzathoz a betegellátás zavartalanságának biztosítása érdekében. Erre választ nem kaptam, csak egy ”elbocsátó szép üzenetet” miszerint a vállalkozásomnak nincs működési engedélye. Idézetként az önkormányzat leveléből:” A betegek zavartalan egészségügyi ellátása mindannyiunk közös érdeke, amely szempontot Ön eddig az elmúlt évek során kialakult véleményeltérések ellenére is – véleményem szerint – maradéktalanul betartott.” , és adjam át a betegek dokumentációját 2013. 07. 08.-án reggel 8. órakor.

Praxisjogomnál fogva azonban a betegek adatait nem adhatom át, mert a jog egyenlő a betegeim különleges adatainak kizárólagos adatkezelési jogosultságával. Törvénysértést, adatvédelmi bűncselekményt nem követek el. Ráadásul a szülők egy része már eddig is megtiltotta, adva törvény adta lehetőségükkel, hogy gyermekeik egészségügyi adatait rajtam és két hivatalos helyettesem kívül más háziorvos kezelje. Törvényes,hivatalos helyettesem működési engedély hiányában ebben a pillanatban nincs. Adatokat csak adás-vételi szerződés ellenében tudnám átadni, /de nem akarom a praxisjogom eladni!/, vagy halálom után 1 évvel szűnik meg sikertelen eladási kísérlet után.

A magánszemélyhez kapcsolódó vagyoni értékű praxisjog és a vállalkozáshoz kapcsolódó jogszabályok összemosása alkalmas a jelen helyzet kialakulására, ami nem más: mint a praxisjog tulajdonos vagyonfosztása. A praxisjog napi 8 órás főállásnak számít. Mivel M.o.-on egy embernek csak egy lehet, így a munkavállalási lehetőséget is jelentősen korlátozza. Kényszereladást a törvény nem ismer.

Milyen jogállamban élünk, ahol a törvények betartása nem vonatkozik mindenkire? Ahol egy önkormányzat két törvényt semmibe véve, „csak” alapon azt mondja, nem köt szerződést, ezáltal alkotmányos alapjogoktól: tulajdontól és munkához való jogtól megfoszthat egy embert? Törvényesen mással nem tud szerződni, csak a jogtulajdonossal-aki én vagyok. A betegellátást törvényesen csak velem tudja biztosítani. Jogszabályok szabályozzák a szerződéskötést.

2012. novemberében , előre átlátva a mai helyzet kialakulásának lehetőségét,segítségért fordultam az Államtitkár úrhoz, a  MOK-hoz, az OEP főigazgatójához, az OEP területi Hivatalához, az Önkormányzathoz, a Kormánymegbízotthoz, az OTH-hoz , a helyi ÁNTSZ-hez, egy olyan szerződéstervezetért, ami az alkotmányosan védett praxisjogot garantálja egy szerződésbontás után. Érdemi választ sehonnan sem kaptam, sőt volt, aki a mai napig nem válaszolt.

A kialakult helyzetet csak egy önkormányzattal kötött szerződés rendezheti törvényesen,aminek megkötését törvények írják elő. A szerződés megkötésére vonatkozó jogszabályok alapján, nincs kötelezően aláírandó „egyenszerződés”.Nincs jogszabály  arra, hogy minden szerződésnek egyformának  kellene lennie, ami szerint ne lehetne 39 egyforma és egy különböző.

Milyen jogállam az, ahol elvárják egy orvostól, hogy milliókat fizessen, egy semmiért? Jelen pillanatban Magyarországon a praxisjogot minden hatóság – hivatal semmibe veszi. Egy „csak”-kal el lehet tüntetni, és nem számít sem tulajdon, sem állampolgári jogfosztásnak.

Szeretném ismételten kijelenteni, a praxisjogomat nem akarom eladni! Nyugodtan szeretnék tovább dolgozni. Minden szakmai feltételem adott hozzá, és a betegeim szeretnek, megbecsülnek.

 

Dr. Bedi Csilla

 

A nap folyamán, egy kereskedelmi televízió ( TV2 ) is riportot készített a doktornővel és megszólaltatta az érintett szülőket is, ami este, főműsoridőben volt látható!

Aki esetleg lemaradt róla :

http://tv2.hu/musoraink/tenyek/130823_harcolnak_az_orvosert.html

Forrás : Internet / tv2.hu / tények

 

Az internetes csoportban továbbra is hatalmas összefogás van, mindenki a lehetőségeihez képest mindent megtesz azért, hogy a doktornő továbbra is dolgozhasson! Az ötletek nagyon gyorsan kivitelezhető tervekké válnak, amik okozhatnak még meglepetéseket! Remek csapat tevékenykedik ott!

Közben a doktornő saját oldalán a következő hírrel jelentkezik:

 

Kedves Szülők!

Délután beadtam a magánrendelés engedély módosítási kérelmét az ÁNTSZ-hez.

Ha a kezemben lesz a papír, megírom!

Mindent köszönök szépen!!!!

Üdvözlettel:

Bedi Csilla

 

Sikerült beszélnem a doktornővel, aki elmondta, amikor beadta a kérelmet az ÁNTSZ-nél, minden a legnagyobb rendben ment. Az ügyintézés is gyors volt, a hivatalban nem kívánják a két „ügyet” összemosni, igazán rendben zajlott minden. Reméljük gyorsan a kezében tarthatja az engedélyt!

Van azonban valami, ami  majdnem minden hírből kimarad, sőt mondhatni elsiklunk felette, pedig nagyon lényeges!

Mindenhol olvassuk, hogy a doktornő volt az egyedüli, aki nem írta alá a szerződést, rajta kívül mindenki elfogadta. Azt is tudjuk, hogy a szerződéseknek nem kell sablonszerződésnek lenniük, és hogy a doktornő kiegészítést kért a sajátján! Ha valaki figyelemmel kíséri az ügyet, nagyjából azt is tudja, hogy „valami kártérítési dolgot” szeretett volna hozzátenni.

Beszélgettünk erről is és megvan a megoldás!

Hölgyeim és Uraim!

A titkolózásnak vége, öntsünk tiszta vizet a pohárba, megkaptuk, és engedéllyel közreadjuk azt a levelet, ami miatt nincs szerződés és ez által működési engedély!

(Ezzel a levéllel az önkormányzat is rendelkezik, hiszen hivatalos átvételi elismervény is van a doktornő birtokában!)

 

Sopron Megyei Jogú Város

Polgármesteri Hivatala

9400 Sopron

Fő tér 1

Tisztelt …………….. osztályvezető úr!

 

Alulírott dr. Bedi Csilla az alábbiak miatt fordulok Önhöz. Mint már valószínűleg Önök is tudják a vállalkozásomnak nincs működési engedélye, viszont van érvényes praxisengedélyem és tulajdont jelentő praxisjogom a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 26/2002. (VI. 28.) önkormányzati rendeletében meghatározott 7. sz. házi gyermekorvosi körzetre.  Arra a kérdésre, hogy mi lesz ma, vagy holnap a betegellátással, sem a bíróság sem az ÁNTSZ nem tudott válaszolni. Azt mondták egyezzek meg az önkormányzattal.

Az Önálló orvosi törvény( Öotv.)az alábbiakat írja:

„ 2/B. § (1) A praxisjoggal rendelkező háziorvos és az adott praxisjoggal érintett települési önkormányzat közötti feladat-ellátási szerződés (a továbbiakban: feladat-ellátási szerződés) legalább az alábbiakat tartalmazza:

  i) a felmondásra vonatkozó rendelkezések,

 j) a kártérítésre, kártalanításra vonatkozó rendelkezések.”

A szerződésben a következők belefoglalását kérném:

A szerződő felek Öotv. 1§.(2.a.),( 2.c,), 2.§.(1).(2).(3),(8.)(9) és a Vhr.2.§.(1.a ), (1.bb),  3.§.( 1). bek. első mondata ,9.§.(1), és 10.§.(1). bekezdésekben  és a Soproni Önkormányzat körzethatár rendeletében foglaltakon belül az Öotv.2./B.§. alapján az alábbi megállapodást kötik.

Az Alaptörvény a magántulajdont és a köztulajdont egyformán védi, úgy mint az Alkotmány 9. § (1) –ben  ill. a  13. § (1)-ben szerepelt. Ezenkívül a praxisjogom még törvényi utasítás részemre a feladat folyamatos ellátására a 7. sz. házi gyermekorvosi körzetben, mint kizárólagos önálló orvosi tevékenységre jogosult.

Az Alaptörvény ill. a fenti Öotv.2.§./B (1) j) „a kártérítésre, kártalanításra vonatkozó rendelkezések” alapján kérném a kártérítésre vonatkozó rendelkezések pontos  meghatározását.

Felmondásra  vonatkozóan a Öotv.2.§./B (1) j, valamint   a  Ptk.198.§.-206.§. –ban foglaltak az irányadók.

Sopron, 2013.06.26

                                                  Tisztelettel és köszönettel:

                                                                                                                         Dr. Bedi Csilla

                                                                                                                      házi gyermekorvos

 

Hát ennyi lenne igen! Emiatt nem dolgozhat egy orvos, aki gyermekeket gyógyít, akit szeretnek az emberek, akit elismernek a hűség városában!

Ezek ellenére, a doktornő elmondta, ő most is nyitott az önkormányzat felé, és ha érdemi megbeszélésre hívnák a szerződés miatt, természetesen leülne tárgyalni!

 

Addig azonban, tovább harcol és küzd az igazáért!

 

Friss!

2013.07.15. – 21.-ig.

 

Itt vagyunk, követjük az eseményeket, de előtte egy kis üzenet tőlem:

 

Elnézést szeretnék kérni mindenkitől, aki megtisztel azzal, hogy levelet ír nekem a témával kapcsolatban és esetleg kérdéseket tesz fel, tényleg jól eső érzés, de sajnos nem tudok minden levélre válaszolni! Cserébe viszont, ami konkrét információ azt igyekszem itt megosztani mindenkivel. Csapatunk nevében is köszönöm, hogy a bizalmukba fogadták portálunkat, a legjobb tudásunk szerint igyekszünk tájékoztatni olvasóinkat, bármiről is legyen szó! Tudom, mert jelezték, sokan nem tudják a Facebookon követni az eseményeket, igyekszem nekik is megfelelni, és itt közlöm azokat az infókat is, hogy ne maradjanak le semmiről!

 

A legfontosabb történések előző frissítésünk óta:

Az ÁNTSZ tartotta a szavát és a doktornő magánrendelésére, pár nap alatt kiadta az engedélyt!

Dr. Bedi Csilla közleménye ( forrás Facebook ) :

Kedves Szülők!

Kezemben van a magánrendelés új engedélye, ami szerdától érvényes.
Új hely: Állomás Patika, Mátyás kir. u. 23.
Rendelési idő: hétfő:8-11 óra
kedd:16-19 óra
szerda:16-19 óra
csütörtök:8-11 óra
péntek:16-19 óra

Bejelentkezni nem kell!
Saját betegek ellátása ingyenes!

Első alkalommal TAJ kártyát hozzanak, mert más programot használunk!
Amit nem tudok itt megcsinálni: beutaló, útiköltség papír,táppénz,közgyógyigazolványra recept írás, kötelező védőoltások beadása!
Egyenlőre nevezzük ki tanácsadásnak a csütörtök:10-11 órát.

Telefonszám egyenlőre a mobilom: 20/5743216  
Telefonom:szerdától hétköznapokon 8-16 ig ill a rendelési időben be lesz kapcsolva.

Még egyszer:
Rendelés:holnap még a Lenkey utcában 4-től 5-ig!

Szerdától Állomás Patika rendelőjében a fenti időpontokban.

TAJ kártyát hozzanak, nézzék meg milyen tápszert, gyógyszert használnak, mit szeretnének íratni!
Saját betegek ellátása ingyenes!

Meglátjuk mekkora igény lesz a munkámra, mert elég furcsa híreket hallani már így a 8.-napon. Én mindenesetre nem adom fel!
Mindenkit szeretettel várunk Szilvivel ,az asszisztensnővel, holnap még a Lenkey utcában utána az Állomás Patika rendelőjében!

Üdvözlettel:
Bedi Csilla

A doktornő rendelésére továbbra is szükség van, hiszen sokan ragaszkodnak hozzá, és ennek bizonyítéka, hogy az Állomás Patika rendelőjében sok kis beteg fordul/t meg! A szülők továbbra is kitartanak, és támogatásukról biztosították a doktornőt! Nehezíti azonban a rendelést, hogy miután szakorvosról beszélünk, az úgynevezett „közgyógy” kártyára receptet nem tud felírni, csak javaslatot írhat, amivel el kell menni egy másik orvoshoz, aki ez alapján felírhatja! Bizony, a „kijelölt helyetteshez”, de akár más gyermekorvoshoz is el lehet/kell menni egy recept miatt. Az csak megjegyzem, hogy a beteg, türelmetlen picurkákkal kivárni a sort egy rendelőben, ahol van saját körzet is(+esetleg helyettesít is), egy recept miatt, hát nem egyszerű! Közben sok érdekes információ áramlik a városban, de pletyka szintre ne süllyedjünk le, maradjunk a tényeknél! Egy privát észrevételt azonban leírnék. Az érdekes és talán irigylésre méltó számomra az, hogy van kitartás, elkötelezettség az emberekben és megoldják ezt is, hiszen ebben az abszurd helyzetben is a doktornő mellett teszik le a „voksukat”, ami tiszteletet érdemel, jó érzés soproninak lenni!

 

Egy váratlan fordulat következett a történetben 2013.07.16.-án!

Dr. Bedi Csilla jelezte az önkormányzat felé, hogy hajlandó azt a szerződést aláírni, amit az önkormányzat kínál, hogy helyre állhasson a rend és normál körülmények között fogadhassa a kis pácienseit!

Dr. Bedi Csilla Facebook bejegyzés! (részlet)

 

2013.07.17.

Kedves Szülők és Kedves Mindenki!

Tegnap egy olyan szerződéskötési ajánlatot tettem az önkormányzatnak (telefonon, e-mailen, papíron), hogy, ha a betegellátás volna a fontos, akkor akár hétfőtől helyre állhatna a törvényes állapot.

Azt az ígéretet kaptam telefonon, hogy még aznap visszahívnak.
Síri csend. Most is várom a hívást.

 

Aztán jött a folytatás 2013.07.18.-án!

Egy személyes látogatás az önkormányzatnál, ahova az IKVAHÍR is elkísérte a doktornőt!

A doktornő személyesen is beviszi a szerződést!

A hivatalban, az igazsághoz tartozóan, udvarias ügyfélkezelés, gördülékeny irat átadás-átvétel, tehát kifogástalan és gyors ügyintézés volt!

 Dr. Bedi Csilla ( Facebook bejegyzés ) :

Kedves Szülők!

Most jöttem meg az önkormányzatról. Az alábbi levél kíséretében átadtam az önkormányzat által írt, és minden háziorvos által aláírt szerződésnek, most már általam is aláírt 4 példányát.
Hivatalos válaszadási idő 30 nap. Én mindenesetre, holnap 3/4 1-re bemegyek az önkormányzatra.
Köszönöm a támogatásukat!!!!!

További szép napot!

Üdvözlettel:
Bedi Csilla

“Tisztelt .…… osztályvezető úr!

Alulírott dr. Bedi Csilla , tekintettel arra, hogy szerződés aláírási szándékom már 2013.07. 16-án telefonon jeleztem dr Simon István alpolgármester úrnak, aki akkor éppen tárgyalt, telefonos visszahívást ígértek, még aznap. Ezen szándékomat elektronikusan eljuttattam az egész város vezetéshez, az ÁNTSZ-hez és a MOK-hoz is. Visszajelzést eddig a percig sehonnan sem kaptam.
A mai napon 4 db általam aláírt feladat ellátási szerződést adok át.
Elutasításukról írásbeli indoklást kérnék szépen.
Magyarország jogállam, ahol a törvények betartása mindenkire nézve kötelező.

A hivatkozott törvény:

Az Önálló orvosi törvény( Öotv.)az alábbiakat írja:
„ 2/B. § (1) A praxisjoggal rendelkező háziorvos és az adott praxisjoggal érintett települési önkormányzat közötti feladat-ellátási szerződés.. „

Tekintettel a 2013. július 22-től augusztus 25-ig tartó igazgatási szünetre, a zavartalan betegellátás helyreállítása érdekében, legkésőbb a pénteki nap folyamán, 2013.07.19-én jelentkezem a saját példányomért.

Sopron, 2013.07.18.

Tisztelettel és köszönettel:

Dr. Bedi Csilla
házi gyermekorvos

 

Telefonos érdeklődésemre a doktornő elmondta, hogy járt bent pénteken is, ahogy azt ígérte, de szintén a semmivel kellett eljönnie! Ez volt 2013.07.19.én! Nincs szerződés!

Öt munkanap alatt nem érkezett válasz arra a kérelemre/beadványra, hogy az önkormányzat által, a többi orvoséval is megegyező szerződést megkötik-e Dr. Bedi Csillával.

Hozzáteszem, a hivatalos válaszra az önkormányzatnak 30 napja van, így a törvényt betartva még nem volt köteles foglalkozni a gyermekorvos ügyével.

Közben egy információ a www.sopron.hu nyitóoldaláról, ami az önkormányzat hivatalos oldala:

Igazgatási szünet lesz a Polgármesteri Hivatalban

Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 2013. július 22-től augusztus 25-ig igazgatási szünetet tart.
Az igazgatási szünet időtartama alatti ügyfélfogadási időpontja: szerda, 8.00-12.00 és 13.00-15.00 óráig.

Az igazgatási szünetben nem tudom kötnek-e szerződéseket, de információim szerint nem! Bár ha kiemelt fontosságúvá válik egy ügy, szerintem megoldják! Ez vajon annak számít?  Nem tudom! Mint ahogy azt sem tudom, hogy válaszra vagy a szerződés esetleges aláírására mikor kerülhet sor,  de egy dolog biztos! A gyerekeket mindez nem érdekli! Ők szükség esetén ellátást szeretnének, és a „saját” gyermekgyógyászuktól!

Közben a szülők demonstrációt szerveznek a polgármesteri hivatal elé, ahová nem csak az érintett szülőket, nagyszülőket várják, hanem azokat is, akik szimpatizálnak az üggyel!

Facebook elérhetőség, esemény meghívó ilyen néven található:

Demonstráció Bedi Csilla doktornőért!

 

A történéseket folyamatosan figyelemmel kísérjük, és igyekszünk beszámolni róla !

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com