Menü Bezárás

Sopron, a végtelen város

Emlékszik még a tisztelt olvasóközönség arra, amikor a soproni taxitársaságok „Sopron tábláig” alkalmazták fix tarifájukat? Mára ez jórészt megszűnt már, de ha még mindig létezne ilyen, sokfelé eljuthatnánk helyi tarifával. Sopron ugyanis rengeteg irányban nem kezdődik el, és nem is ér véget, legalábbis ami a kitáblázást illeti.

Kapásból példaként lehet hozni két nemzetközi kerékpárutat, ugyanis se lakott terület kezdete, se lakott terület vége tábla nincs a Hubertusz-kerékpárút mentén, azaz a Bécsi dombon, de ugyan ez jellemző a Tómalom utcára se, ahol ugyebár a B10/B14 kerékpáros útvonalak is haladnak. A Virágvölgyben egyébként bármely irányba is haladunk, a településről gyakorlatilag nem lépünk ki, így hát hogy is tudhatnánk például, hogy mi a sebességkorlátozás? A város lakott területe a Récényi úton, a Soproni-hegység irányában felfelé sem ér véget, de vicces az is, hogy a Pihenőkereszt lakópark a 84-es főútról megközelítve nem lakott terület, a Balfi útról viszont igen…

Sopron város lakott területének kezdete/vége tábla jelenleg a Brennbergi úton, az Ágfalvi úton, a Somfalvi úton, a Bécsi úton, a Pozsonyi úton, a Balfi úton, a Győri úton, és a Harkai úton található (ha kihagytam valamit, tessék csak nyugodtan szólni). De semmi pánik, a környező települések sem állnak ebből a szempontból jobb helyzetben, Ágfalva például ilyen táblakombinációval sem Somfalva felé, se Lépesfalva felé, se Görbehalom felé, se a kis úton Sopron felé nem rendelkezik, de Harka sem ér véget Sopronnyék és Sopronkeresztúr felé, ahogy Fertőrákos is egy végtelen falu, legalábbis a kis úton Sopron és Fertőmeggyes irányában biztosan.

A helyzet valamivel jobb a környező osztrák településeken, de ott is találkozni vicces megoldásokkal. Ilyen például Selegd (Stöttera) település táblája Selegszántó (Antau) felől, amit valószínűleg helyiek készítettek, és meg kell hagyni, elég jól sikerült.

Fotó: IkvaHír archívum, 2014
Fotó: IkvaHír archívum, 2014

 

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .