Soproni pályaavatás gálamérkőzéssel de Gripenek nélkül / képek+video

Browse By

Ünnepélyes megnyitóval és gálamérkőzéssel avatták fel vasárnap, a Lővér körúti sporttelep több mint 36 millió forintos fejlesztését. Gripenek valóban nem voltak, viszont a megnyitóval nagyjából egy időben indult tovább a soproni vasútpályaudvarról a menetrend szerinti Railjet, így mégiscsak volt valami „extra jármű” az alkalomhoz illendően. Igaz ez a sportpályáról nem látszott, de talán elég a tudat is 😉 No, de fordítsuk komolyra a szót, hiszen remek híreket hoztam.

Az utánpótlás bázis fejlesztése 36 millió forintba került, amit az SC. Sopron önrésze mellett TAO pénzekből fedeztek. Az automata 24 fejes öntözőrendszer, az új kispadok, a forgatható elektromos eredményjelző mellett komoly megújuláson illetve fejlesztésen ment át a lelátó is ( 250 műanyag szék ) és még egy többfunkciós pályagondozó traktorra is jutott.

 Az új traktor ( hengerkéses fűnyírás, lombfelszedő adapter, műfű seprés, hótolás )

Az eredményjelző és az öntöző 

Dr. Fodor Tamás Sopron polgármestere kiemelte:

– A sportfejlesztések mind az ifjú sportolókért történnek, hogy a felkészülésük feltételeit javítsák, és azok egyre jobbak legyenek. A város kiemelten támogatja a helyi sportegyesületeket és a sportolókat akik eredményeire büszke városunk. Köszönetét fejezte ki a GYSEV Zrt.-nek valamint a kormány által támogatott TAO rendszeren keresztüli támogatásnak.

Csiszár Ákos, az SC SOPRON elnöke elmondta, ezentúl a gyerekek korszerű és komfortos körülmények között tudnak edzeni, ami fontos a sportkarrierjük kezdetén.

Skála János, a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettese a vasúttársaság társadalmi felelősségvállalásának jelentőségét emelte ki, szem előtt tartva a távlati célokat és sikereket is.

 

Az ünnepélyes szalagátvágás a gyerekekkel közösen történt, akik örömmel segédkeztek.

 

A hivatalos átadást egy valódi gálamérkőzés követte, ahol az SC. SOPRON edzői gárdája fogadta a Détári és Barátai elnevezésű csapatot. A telt házas lelátó előtt, Détári Lajos mellett játszott még Mátyus János, Kenesei Krisztián, Bárányos Zsolt és Duró József is, szóval valódi sztáralakulat avatta fel a megújult pályát. A jó hangulatú és iramú meccsen 6-4 arányban Döme csapata nyert, de nem is az eredmény a fontos egy gálamérkőzésen, hanem a szórakoztatás. A valódi nyertesek valójában a soproni gyerekek, akiknek egy igazán szép és korszerű sportlétesítmény áll ezentúl a rendelkezésükre.

HAJRÁ SOPRON !!!

L.L.ZS.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com