Strandteszt 3. rész: Badeteich St. Margarethen

Browse By

Elérkeztünk strandtesztünk harmadik részéhez. A fókuszban továbbra is a természetes vizek. Természetes vizek alatt a mesterséges tavakat is értem, a lényeg, hogy nem uszodákról van szó.

A jelen tesztben szereplő tófürdő Szentmargitbányán található, mégpedig az Ödenburger Straße mellett. A tó Soprontól kb 14km-re, Kismartontól pedig körülbelül 11km-re fekszik. Jelen esetben a “kevésbé mesterséges” kategóriába sorolnám, ugyanis egy patak folyik át rajta, vagy legalábbis ki mindenképpen folyik.

A tó felszereltsége elég minimális, gyerekeknek elkerített sekély rész áll rendelkezésre, illetve a tó több pontján több stég biztosítja az ugrálás, illetve a biztonságos vízbe jutás lehetőségét. A víz nagyjából a Tómaloméhoz hasonlóan zavaros, de összességében tisztának mondható. A víznek gyakorlatilag a teljes felülete úszható, csak értelemszerűen a nádassal borított részeket nem lehet használni. Sokan gondolhatják, hogy nem rúghat labdába a Fertő mellett, mégis megvan ennek is a maga hangulata.

Öltözőből elég kevés van, én konkrétan 3db-ot találtam, azok is elrejtve, a bejárat közelében, a büfé mellett, tehát ha valaki fürdött, és át szeretne öltözni, át kell mennie a büfénél üldögélő emberkéken is. Zuhany viszont természetesen itt is van jópár. A környék fákkal övezett, füves, ottjártamkor inkább szénás volt, ugyanis a fű a kevés csapadéknak köszönhetően itt is kiégett, de ez már tényleg nem a strand hibája. Az elkerített terület mellett játszótér is található.

ÉÉÉÉS A Badeteich legnagyobb előnyét még nem is mondtam: INGYENES! Talán ez az egyetlen ingyenes strand az egész környéken, ezért mindenképpen ajánlott!

Összességében a tófürdő remek helyen található, mind közlekedésileg: a Sopront Kismartonnal összekötő B14-es kerékpáros útvonal mellett, mind környezetileg. ÉS ami a legfontosabb: INGYENES!

9/10 pont

Badeteich St. Margarethen a Facebookon

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com