Strandteszt 4. rész: Forchtensteiner Stausee

Browse By

Lassan 2 hete már, hogy ellátogattam a fraknói tófürdőbe, elnézést a késlekedésért. Alapvetően tetszett az egész, csak ez az út már kicsit hosszabb volt kerékpárral.

Fraknó ugyebár nagyjából 20km-re van Soprontól. LÉGVONALBAN, ami azt jelenti hogy kerékpárral, szinte végig kerékpáros útvonalon körülbelül 33km-t kell erre áldozni, ha valaki Sopronból érkezik. És nem mellesleg sok az emelkedő, ezért olyan 2 órát azért rá kell szánni, visszafelé már könnyebb lesz. A járási székhelytől, Nagymartontól mindössze 7-8km-re található.

A településen (Fraknó-Forchtenstein) BADESEE táblázást követve találhatjuk meg a tavat, ami egyébként egy víztározó. Érdekes, mert a településtől gyakorlatilag csak felfelé kellett menni, leszámítva egy utolsó lejtős részt, de az biztos, hogy a tó maga a település felett helyezkedik el.

Mivel elég későn értem oda, fizetnem már nem kellett semmit, és elvileg 19 óráig van nyitva a létesítmény, de szerencsére ez csak annyit jelent, hogy onnantól nincs úszómester, tehát mindenki saját felelősségre úszkálhat. Illetve csúszdázhat, ugrálhat, hiszen itt minimálisan több élményelemet lehet találni már. Egy helybéli elmondása szerint a tó mélyebb oldalán 8m mély, tehát egészen pontosan ott, ahol a gát található. Annak ellenére, hogy egy kis hegyi patak tölti fel, ami a Rozália-hegységben ered, meglepően kellemes volt a vize, bár azokon a napokon volt az egyik hőhullám.

A kiszolgálóépületben itt is található természetesen büfé, zuhanyzó, és végre említésre érdemes mennyiségű öltöző is! A part mindkét oldalon dombos, de aszfaltozott járda, illetve pihenésre szolgáló helyek is ki vannak jelölve, tehát igen kulturált, rendezett az egész. A tó egy részéből leválasztott rész sekély, ez van kijelölve a gyerekek számára, és a csúszda is ide érkezik a domboldalról.

Az árakról annyit, hogy egy napijegy 4€-ba kerül, 14 órától már csak 2€, később meg ugyebár már nincs is nyitva a kassza, ingyen lehet használni. Egy szezonbérlet pedig 40€-t kóstál.

Összegzésképpen: remek helyen található, bár kicsit nehezen megközelíthető a fraknói tófürdő. Élményelem itt végre van, az árak viszont már nem annyira barátiak. Ha időben érkezik az ember, akkor viszont már nem kell fizetnie.

8/10 pont

Forchtensteiner Stausee a Foursquare -en

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com