Szerencsés befejezés – vége az első soproni BuSho-nak

Browse By

A tizenharmadika különös szám. Vannak, akik örömmel várják, és olyanok is, akikben feszültségeket okoz. Meg persze vannak olyanok is, akik nem hisznek benne, a fekete macskákról már nem is beszélve… E hónap tizenharmadikája ugyan éppen egy szombatra esett, de a nap attól még különleges maradt. Aznap este zárult ugyanis az első Soproni Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, a BuSho (Budapest Short Nemzetközi Filmfesztivál).

A négy napos rendezvényt – melyet a Final Cat Soproni Filmklub a budapesti fesztivál 10. évfordulója alkalmából hozott el a nagy fesztivál eredeti időpontjára rá egy hétre – szeptember tizedikétől tizenharmadika estig látogathatta a nagyérdemű a Búgócsiga Akusztik Garden-ben, és amely újabb szerencsés számokat vonzott be magával. A rangos fesztiválra – kisvárosunkban első debütálásához képest – több, mint kettőszáz látogató tért be, akik a teljes fesztiválanyag tartalmából, több, mint 1100 filmből nézhettek meg tematikus blokkokat.

A számok sorozatához csatlakozik továbbá három trófea, melyeket a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál Soproni Különdíj pályázat győztesei, Pipei Borbála és Borbély Máté készítettek, és kiknek alkotása mostantól Florian Sailer német filmrendező, és Ábrahám Imre soproni filmrendező új tulajdonát képezik.

A filmklub ugyanis a nemzetközi rangú filmek felsorakoztatása mellett saját, házi pályázatára érkezett filmjeinek zsűrizése és díjazása is aznap este történt. A pályázat célja az volt, hogy a Sopronban, és a város környékén élő és tevékenykedő filmes alkotók bemutatkozási lehetőséget és elismerést szerezhessenek a városukban. Nos, a cél megvalósult, és a Final Cat nagy örömmel üdvözölte a beérkezett tíz mű alkotóit, az első három legjobbat pedig a zsűri külön is jutalmazta. Első helyezettként Ábrahám Imre, Megbízás címet viselő filmjéért léphetett a színpadra, őt sajnos jelenlétük hiányában nem követhette a második, Fazekas Eszter és Kristály Ildikó, Az életre kelt kotta, és a harmadik helyezett, Kulcsár Bence, Monochrome című filmjéért.

A nyertes filmes alkotó, Ábrahám Imre és filmes csapata, Pipei Borbála, a nyertes trófeák megalkotója, és a Final Cat Team egy része.

A nyertes filmes alkotó, Ábrahám Imre és filmes csapata, Pipei Borbála, a nyertes trófeák megalkotója, és a Final Cat Team egy része. Forrás: Final Cat facebook.

A Gála után Szatmári Julival és zenekarával folytatódott a buli, a közönség száma pedig egyre csak emelkedett, és a hangulat a tetőfokára hágott. A Final Cat csapat pedig egy kicsit fellélegezhetett, persze csak októberig. Akkor ígéretük szerint újra jönnek, és folytatják a “BuSho járást”.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com