Tovább tisztul a Rák patak medre

Browse By

Korábban már írtam arról, hogy rendbe tették a Rák patak medrét a Frankenburg úti gyalogos aluljáró körül. Mint kiderült, ez nem csak ott történik meg, hanem a meder mentén feljebb is. Ennek megfelelően az Erzsébet kertben, a Besenyő utca körül, és a Fenyő téren is korrekt lett, (ennél tovább nem mentem, szóval nem tudom hogy még feljebb is megtörtént-e a tisztítás), bár látszik, hogy a munka még nem ért véget. a Besenyő utcai lakótelepnél van egy kisebb telephely a munkásoknak. Íme néhány pénteki kép, a megtisztított patakmederről:

A tisztítás során, ahogy láttam, előkerült pár dolog: például nem is tudtam, hogy a Fenyő téri gyalogos híd alatt volt “pereme” a patakmedernek, pedig anno sok évvel ezelőtt mi is itt gengeltünk. A másik, a GYIK-nál két ablak, ami a meder szélén van, ezek mi célt szolgálnak? Van ott valamiféle pince? Valamint előkerült efölött egy lépcső is, ami nem ér le a patakmederig…

 • Anonymous

  A Déli pu. Sopron állomás felé eső végén van egy bunker-szerűség, ahhoz lehet köze az ablaknak?

 • Anonymous

  Hali! Feljebb is tisztítottak. A régi Nikával szemben az Ady Endre utca szélén is dolgoztak.
  Üdv.:Gábor

 • Anonymous

  Nem értem ezt a rombolást. Hol van ilyenkor a természetvédelem? Nem értem a soproniakat, mi szépet vélnek felfedezni egy ilyen megcsonkolt patakmederben….
  -Ervin

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com