Új üzemcsarnok, új munkahelyek! A GALA-Kerzen Hungária telephelyén jártunk!

Browse By

Új üzemcsarnokot avatott Sopronban a GALA-Kerzen Hungária Kft. A hivatalos átadó ünnepségen Szalontai János a Gala-Kerzen Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd bemutatta a cégcsoportot illetve a soproni beruházás és fejlesztés fontosságáról is beszélt.

„A cég 1991-ben alakult, ami egy nemzetközi cégcsoportnak a tagja és gyertyagyártással foglalkozik. A cégcsoport Európa 5. legnagyobb gyártójának egyike. A soproni beruházásnak köszönhetően Kínából helyezik vissza Európába a termelést. A beruházás elnyeréséért egy marosvásárhelyi helyszínnel versenyzett a soproni vállalat, amit többek közt az önkormányzat együttműködésének és segítségének köszönhetően sikerült megnyerni. Az új csarnokba az üveg és kerámia poharakba való gépi gyertyaöntést telepítették, így itt készülnek a népszerű illatos üvegmécsesek is. A beruházásnak köszönhetően új munkahelyeket is sikerült teremteni a városban, hiszen csak ebben a csarnokban 40 fő dolgozik. A fejlesztésnek köszönhetően a cég 12%-al nagyobb árbevételre számít, így a város is profitál ebből, hiszen ugyanilyen mértékű helyi iparűzési adóval többet tud fizetni.”

Dr. Fodor Tamás Sopron polgármestere örömét fejezte ki a beruházással kapcsolatban, hiszen fontos hogy a vállalatok megtalálják a számításukat Sopronban és fejlődjenek. Ezek mellett ki kell emelni azt is, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően, új munkahelyek jönnek létre a városban. A polgármester hozzátette, hogy a városvezetés a lehetőségeihez mérten eddig is és a továbbiakban is segíteni fogja a vállalkozásokat és azok fejlődését.

A csarnok 300 millió forintba, a gépek 250 millió forintba kerültek.

A gyártási folyamatokat Nagy Roland termelési vezető mutatta be a városvezetésnek.

Így készül …

Szalontai János interjú 

L.L.ZS.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com