Browse By

Utastájékoztatás az év első napján

Nem a Kisalföld Volán ellen szeretnék beszélni, hiszen 100% hogy ez nem az ő hibájuk, de tegnap koraeste buszoztam, és a következőre lettem figyelmes: az összes busz táblával ment, üres kijelzőkkel, vagy ennyi szerepelt ott, hogy KISALFÖLD VOLÁN ZRT. Nem tudom hogy a számítógépes rendszernek az évváltással gyűlt-e meg a baja, vagy esetleg csak simán összeomlott, minden esetre a fejlesztő cég (IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt) azért fordíthatna figyelmet az ilyenekre.

Na meg persze olyan általában is előforduló hibákra, mint hogy az egyik buszon ordít az utastájékoztatás, a másikon nem is szól, a harmadikon meg a belső kijelző sem működik, stb… Találkoztam már olyannal is, hogy végállomás előtt egyel bemondta hogy VÉGÁLLOMÁS, és letörölte az összes kijelzőt, illetve olyannal is, hogy az egész vonalon végig a végállomás volt kiírva, se következő megálló, se átszállások, semmi…  Szerény véleményem szerint az egész rendszer úgy működik, mintha még mindig tesztüzem lenne, pedig már jócskán túl vagyunk azon. A helyközi-helyi (14, 32, 33) járatokat természetesen jól írták a totemoszlopok, és azon buszok kijelzői is jól működtek, mivel azok a központi számítógépes rendszertől függetlenek.

Tudomásom szerint egyébként a buszsofőrök a központi számítógépes, gps-es utastájékoztatással kapcsolatban semmit nem tudnak állítani, újraindítani sem lehet, de még a hangerőt sem lehet állítani.