Véget ért a soproni kispályás labdarúgó bajnokság 2012/13-as szezonja

Browse By

 

A véget ért bajnokságban hatalmas küzdelmeket, igazán jó mérkőzéseket láthattak a sportbarátok, mind a négy osztályban igazán kiélezett volt a verseny. A bajnokság vége felé, a csapatok a bajnoki címért illetve a feljutásért, mások éppen ellenkezőleg, az adott osztályból való kiesés elkerülése miatt tettek meg mindent. Ami igazán különlegessé teszi a város bajnokságát, hogy sok olyan játékos lép salakra Sopronban, akik nem is olyan régen még a Nemzeti Bajnokság I. Osztályában játszottak, mint profi labdarúgók.

 

Az első osztályban a Sopron Város Bajnoka címért ment a küzdelem.

Az elmúlt három évben nem sikerült új bajnokot avatni, hiszen a Nyerges Vendégfogadó Fc. „zsinórban” szállította a bajnoki címeket Hegykőre. Idén viszont méltó ellenfelekre akadt, hiszen több csapatnak is volt esélye a trónfosztásra.

Sok alakulatnak sikerült nagyszerűen az erősítés, hiszen például a Városháza Sk. csapata, vagy az Erzsébet Kórház legénysége is remek eredményeket ért el. A Camel Team csapata pedig, mondhatni erősítés nélkül is hatalmas meglepetést hajtott végre, hiszen olyan mérkőzéseket játszott, amiért tényleg érdemes volt kilátogatni a salakos pályákra. Az „új erő” azonban, idén győzedelmeskedett.

A Sportuszoda csapata idén megnyerte az I. osztályú bajnokságot, és összesen csak 5 alkalommal kellett gratulálnia az ellenfelének 30 mérkőzésből.

Ezüstérmes lett az Erzsébet Kórház együttese, míg a Bronzérmet a Nyerges Vendégfogadó Fc. legénysége nyerte.

A kiesés elkerülése miatt is sokan igyekeztek erőn felül teljesíteni, de a bajnoki táblázat szerint búcsúzni kényszerült a nagy múltú GYSEV csapata, illetve a Labdatér és Villa Palma együttese.

 A többi osztályról sem szabad megfeledkezni, hiszen ott még kiélezettebb küzdelmek voltak.

 A Másodosztály A. csoportjában A Közti II. lett a bajnok és a Hét Pecsét Fogadó- Future lett a második helyezett, a B. jelzésű csoportban pedig a DA. Faktor nyerte az aranyérmet, nyomában a Gigant FC.-vel.

Az I. osztályba feljutásért a két csoport második helyezettje játszott osztályozó mérkőzést, amit 5-0-s eredménnyel a Gigant FC.  nyert, így ők szerezték meg a jogot az első osztályú indulásra.

 A Harmadosztály is két csoportra van osztva, innen a feljutó csapatok a következők. JGB Muki Football Team, Alpok Épitőcentrum, Club Xitness illetve a Minarik FC., Tequila Fc és a Zamek Fc.

Az osztály színfoltja volt a JGB Muki csapata, ami nagyon lelkes tagokból áll, és olykor igazán látványos mérkőzéseket játszott. Érdemes még megemlíteni a Zamek Fc.-t is, aki visszajutott a másodosztályba, ahol évekig meghatározó csapatnak számított.

 A Negyedosztályból feljutott a SOMA, a Skien City Tattoo, az Újonc-OK és az Esély SE. Csapata.

 Érdemes különleges eredményeket is kiemelni a véget ért bajnokságból, osztályoktól függetlenül, mert születtek érdekes eredmények.

 Sopron United – Hét Pecsét Fogadó-Future  0-13

Brewery Team – Skien City Tattoo   1 –14

Most a nyári szünet következik, a következő bajnokság nagy valószínűséggel augusztusban kezdődik.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com