Browse By

105 éves a félholt vasútvonal

Éppen ma 105 esztendeje adták át a forgalomnak a Sopron-Kőszeg Helyi Érdekű Vasutat, melyen az utóbbi egy év intézkedései miatt már csak Sopron és Sopronkeresztúr között van forgalom.

“A vasútvonalat a Sopron-Kőszegi HÉV társaság építette, a vasút a Kőszeg–Szombathelyi HÉV társaság által korábban megépített, Szombathely–Kőszeg-vasútvonalánakkőszegi végállomásáról indult és a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasútsoproni állomásáig haladt. A dombvidéki jellegű, 56,5 km hosszú vasútvonalat 1908. november 5-én adták át a forgalomnak.[1] A jelentős földmunkával készült vonal három vízválasztót is átszelt, legnagyobb emelkedője 15‰ volt. A több mint száz műtárgy közül két jelentősebb, vasszerkezetű híd épült, egy 25 m nyílású a Répce felett és egy 20 m nyílású a Csara-patak felett. A felépítményt a helyiérdekű vasutaknak megfelelően 23,6 kg/fm tömegű, „i” jelű sínekből építették. 1913-ban Felsőlászlónál csatlakozott a vasútvonalhoz a Sárvár–Répcevis-vasútvonal, így létrejött a Sárvár-Bük-Csepreg-Kőszeg vasútvonal.

A trianoni békeszerződés alapján kijelölt új osztrák-magyar államhatár két helyen, Harka és Kőszeg után vágta át a vasútvonalat, amelyen az üzemeltetést a GYSEV, majd 1948-tól az ÖBB vette át.” forrás: Wikipédia

A jelenkor pedig azt hozta a különleges sorsú vasútvonalnak, hogy tavaly decemberben az utolsó forgalmat adó felsőlászlói tolatós tehervonatot is megszüntették. Azóta már csak a hajtányosoké a pálya.

2013. március 17-én a vonalbucsúztató különvonat járta utoljára végig a Sopron – Felsőlászló szakaszt. A különvonatot az Ikvahír is támogatta.