Menü Bezárás

49 táblát tulajdonított el a 19 éves tolvaj

A Burgenlandi Tartományi Rendőrség elfogta azt a 19 éves fiatalembert, aki hosszú ideje lopkodott közlekedési táblákat, helységnévtáblákat a Fertő tó északi részén több településen. Tettét féltékenységgel indokolta, valamint azzal, hogy kedve volt lopni.

Fotó: Landespolizeidirektion Burgenland

Nagyjából 2 hete lett figyelmes a rendőrség a Nezsideri járásban (Bezirk Neusiedl am See) történt sorozatos táblalopásokra. Eltulajdonításra kerültek többek között helységnévtáblák Köpcsényből/Kittsee és Lajtakörtvélyesről/Pama. Eleinte sötétben tapogatóztak a nyomozók, de egy múlt hét közepi lopás után nyomra akadtak.

Kiderült: a bűntett elkövetője egy 19 éves fiatal férfi, aki a Nezsideri járásban él. „Az elkövető a lopás iránt érzett vágyból és a barátnőjére való féltékenysége miatt követte el tettét. Azokat a táblákat, amiket nem tudott leszerelni, megrongálta, néhol pedig obszcén rajzokat firkált rájuk“ -mondta el Wolfgang Bachkönig, rendőrségi szóvivő.

Fotó: Landespolizeidirektion Burgenland

Az eltulajdonított táblákat egy családtag házának padlására rejtette. Összesen 49 táblát lopott a férfi, helységnévtáblák mellett közlekedési jelzéseket és figyelmeztető táblákat is. Az elkövetőt előállították, az okozott kár több, mint ezer euró.

(LPD Burgenland/ORF Volksgruppen)

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .